Matchday: Zemplín - Slovan

2020-11-07 12:15:30

Milí fanúšikovia!

Fortuna liga dnes, teda v sobotu 7.novembra 2020 pokračuje 13.kolom. Stretnutie sa uskutoční opäť bez divákov. Už včera sme potvrdili viaceré prípady na ochorenie COVID-19 futbalistov Zemplína.

MFK Zemplín Michalovce na svojom ihrisku pod umelým osvetlením privíta aktuálneho majstra Slovenska vo futbale a druhý tím Fortuna ligovej tabuľky ŠK Slovan Bratislava.

V doterajších dvanástich zápasoch získali futbalisti Slovana 26 bodov. Vyhrali osem krát a prehrali dva krát, naposledy pred týždňom doma podľahli Nitre 0:1. Skóre 30:8.

Zemplín a Slovan odohrali v doterajšej histórii vo Fortuna lige 16 zápasov. Slovan zaznamenal 13 víťazstiev. Zemplín ani raz nezvíťazil. Zaznamenali sme tri domáce remízy.  Posledný vzájomný zápas sme odohrali v auguste, už v druhom kole sme cestovali do Bratislavy, kde sme prehrali 0:5.

Trénerom Slovana je Slovinec Darko Milanič, ktorý prevzal mužstvo v polovici septembra po Jánovi Kozákovi ml. Najnebezpečnejšími hráčmi Slovana sú bezpochyby Rafael Ratao, ktorý zaznamenal  už 6 gólov a na ďalšie dva prihral, Holman (4g+2a), Dávid Strelec (4+2), Medved (4+1). Za Zemplín hrá aj náš bývalý hráč Vernon de Marco.

Najlepším strelcom Michaloviec je Igor Žofčák s 3 gólmi a 2 asistenciami. Na tento zápas nebudú k dispozícii trénerovi viacerí hráči základnej zostavy, ktorí sú momentálne v domácej karanténe s ochorením Covid-19. Na tento zápas tak Zemplín nastúpi oslabený, bez viacerých hráčov základnej zostavy. Trénerovi nebude k dispozícii ani jeden stopér. Súčasťou súpisky tak pre tento zápas budú aj piati dorastenci z akadémie Zemplína, ktorí v mužskom futbale odohrali presne 31 minút.

DNES bez predpokladanej zostavy.

MFK Zemplín Michalovce - ŠK Slovan Bratislava

Fortuna liga 13.kolo, Sobota 7.november 2020, od 17:00 hod., Rozhoduje: Očenáš.

Stretnutie sa uskutoční bez divákov. Stretnutie môžete sledovať od 16:55 hod. cez internet prostredníctvom www stránky Huste.joj.sk.

Foto archív: Zo zápasu Zemplína a Slovana z októbra 2019. Autor:Robert Andrejov

ZEMPLÍN DO TOHO !!!