Žofčák: Mali sme na tri body

2020-12-06 21:23:20

Po troch domácich nezdaroch – s Dunajskou Stredou (2:4), Slovanom Bratislava (0:2) a Senicou (0:1) – sa jedinému východoslovenskému zástupcovi vo Fortuna lige konečne podarilo zabodovať. Michalovčania preťali víťaznú šnúru v tabuľke tretej Žiline, s ktorou v sobotu popoludní remizovali 1:1.

„Škoda tohto výsledku. Myslím si, že sa dalo aj vyhrať. Mali sme dostatok šancí na to, aby sme získali tri body. Nič, ideme ďalej,“ povedal po stretnutí najskúsenejší hráč žlto-modrých Igor Žofčák, ktorý si pripísal gólovú prihrávku.

Trénerovi Jozefovi Majorošovi proti MŠK vyšli striedania, keď o vyrovnávajúci zásah sa postarali traja hráči, ktorí na trávnik vybehli až v priebehu duelu. Od Gréka Dimitriosa Popovitsa sa lopta cez Igora Žofčáka dostala až ku Nigérijčanovi Abdulrahmanovi Taiwovi, ktorý z päťky prekonal gólmana Samuela Petráša.

„Som veľmi rád, že aj iní chlapci dávajú góly. Ja už čakám, kto ma strelecky predbehne. Škoda, že sme neskórovali viackrát, lebo šancí sme mali viac ako na jeden gól,“ skonštatoval 37-ročný odchovanec michalovského futbalu, ktorý sa na ihrisku objavil po jednozápasovej pauze zavinenej zranením. Keďže do tréningového procesu sa vrátil iba dva dni pred zápasom, Majoroš jeho služby využil až v záverečnej 20-minútovke.

Futbalisti MFK Zemplín zároveň ukončili dlhé čakanie na strelený gól trvajúce presne 380 minút. „Konečne sme to zlomili, ale budem sa opakovať – mohli sme dať aj viac gólov a zvíťaziť,“ uzavrel Žofčák.