V generálke bezgólová remíza s DAC

2021-02-06 15:06:16

Michalovskí futbalisti majú za sebou posledný prípravný zápas pred štartom jarnej časti Fortuna ligy. Na pôde Dunajskej Stredy remizovali s domácim DAC bojujúcim o titul v našej najvyššej súťaži 0:0. Týmto súbojom Zemplínčania zároveň ukončili herné sústredenie na Žitnom ostrove a už o týždeň ich čaká úvodný majstrovský duel v tomto kalendárnom roku.

Stretnutie spriatelených konkurentov sa od úvodu hralo v dobrom tempe a oba tímy sa aj rýchlo dostali do prvej gólovej príležitosti. V 3. minúte zahrával rohový kop Žofčák a Tandirovu hlavičku vytesnil Jedlička spod brvna. Z následného ďalšieho rohu Žofčáka sa lopta dostala k Vaškovi, ktorého strelu z výbornej pozície zblokoval domáci obranca. Dunajská Streda odpovedala v 12. minúte, kedy po Baličovom centri hlavičkoval Ramirez v čistej pozícii do brvna. Žrď Markovičovej brány zvonila aj v 19. minúte, keď ju v dorážke opečiatkoval Christie-Davies. A do tretice stálo šťastie pri Michalovčanoch v 24. minúte, tentoraz mieril do konštrukcie brány Kalmár. Domáci pridávali na aktivite, ale ďalšiu šancu si vypracovali až tesne pred koncom polčasu, z dobrej pozície však Ramirez zakončil iba do pripraveného Markoviča.

Po zmene strán pokračovala prevaha hráčov DAC, za ktorú mohli byť odmenení v 51. minúte, po rýchlej kombinačnej akcii sa lopta dostala až k Baličovi, ktorý zblízka minul priestor troch žrdí. "Majorošovci" sa na dostrel domácej svätyne dostali až v 66. minúte, kedy hlavičkoval Tandir, ale Jedlička loptu bez problémov skrotil. Postupne sa hra opäť viac vyrovnala, Dunajskostredčania sa snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu, no strelecky úspešní neboli. Najprv v 85. minúte pálil zo šestnástky nad striedajúci Moumou a krátko pred koncom Baliča v tutovke bravúrne vychytal Markovič.

Tréner Jozef Majoroš: "Výsledok hodnotím pozitívne, aj keď v našej hre boli aj nejaké nedostatky. Mali sme dobrý začiatok, keď sme si dokázali vytvoriť aj gólové šance, ale v ďalšom priebehu prvého polčasu súper prebral iniciatívu. Vypracoval si aj veľké šance, ale chlapci predviedli obetavé zákroky a podržal nás i brankár Markovič. Polčas tak skončil 0:0, no v defenzívnej činnosti sme zle vyhodnocovali situácie a hráči súpera mali veľa priestoru. V druhom dejstve sa to už zlepšilo, hra sa viac-menej vyrovnala. My aj domáci sme si vytvorili po jednej či dvoch čistých šanciach, ktoré nikto nevyužil. Bol to pre nás poučný zápas, som rád, že sa v ňom nikto nezranil. Verím tomu, že Oshima a Popovits, ktorí dnes nemohli nastúpiť kvôli menším zdravotným problémom, a tiež aj Trusa, ktorý už začal trénovať, sa k nám čoskoro pripoja. Po zápase sa vraciame domov a od pondelka sa už začneme pripravovať na Pohronie."

FC DAC 1904 Dunajská Streda - MFK Zemplín Michalovce 0:0

FC DAC 1904: Jedlička - Blackman, D. Kružliak, Beskorovainyi, Brunetti (64. Vera) - Christie-Davies (86. Taiwo), Müller (79. Braun), Balič (90. Nebyla) - Andzouana (71. Nicolaescu), E. Ramirez, Kalmár (79. Moumou)

MFK ZEMPLÍN: M. Markovič - D. Magda (88. Vovkun), Soler (71. Siopis), F. Vaško (88. Volanakis), M. Vojtko (88. Méndez) - Neofytidis (71. Špoljarič), M. Bednár (71. Adekuoroye), I. Žofčák - Ivanov, Tandir, Sharani (57. M. Begala)

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 13. februára o 14.00 hod.: Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa - Michalovce (19. kolo)

Sobota 20. februára o 14.00 hod.: Michalovce - Sereď (20. kolo)

Sobota 27. februára o 14.00 hod.: Dunajská Streda - Michalovce (21. kolo)

Foto: Ernő Lelkes