Dočkáme sa aj do tretice gólových hodov?

2021-03-20 07:34:04

Nadstavbová časť našej najvyššej futbalovej súťaže pokračuje počas tohto víkendu súbojmi 2. kola v oboch skupinách. Pred reprezentačnou prestávkou, ktorá bude po týchto dueloch nasledovať, sa hráči MFK Zemplín Michalovce predstavia na pôde MFK Ružomberok, kde už raz v aktuálnej sezóne nastúpili. V septembri minulého roka prehrali pod Čebraťom vysoko 0:4, no bolo to ešte v období, kedy sa žlto-modrý káder po mohutnom letnom odlive dopĺňal za pochodu. V decembrovej odvete na vlastnom štadióne Liptákom aspoň sčasti túto krutú porážku odplatili triumfom 4:3. V tomto stretnutí skórovali po hlavičkách Filip Vaško a Ismar Tandir, ktorí sa do streleckej listiny zapísali aj v poslednom vystúpení doma proti Nitre. Stopér Vaško však rozvlnil sieť za vlastným brankárom...

Zaujímavé je, že v oboch tohtosezónnych zápasoch sa tešili z hetriku ružomberskí útočníci. V septembri Ladislav Almási a v decembri Martin Regáli, bývalý dlhoročný hráč Zemplínčanov. Kým Almási dnes určite nenastúpi, keďže odišiel do ruského FC Achmat Groznyj, Regáli bude asistentovi trénera Marekovi Saparovi (hlavný Ján Haspra mladší je v karanténe) k dispozícii. A to po dvojzápasovej odmlke, keďže disciplinárka mu odpustila tretinu trestu. Mimochodom, disciplinárna komisia SFZ cez týždeň riešila aj brankára MFK Zemplín Mateja Markoviča, ktorý "vypenil" po poslednom dueli s Nitrou a dostal finančnú pokutu 350 eur.

Ešte sa vrátime k decembrovému stretnutiu s Liptákmi, pretože výhra 4:3 bola vôbec prvá michalovská nad Ružomberkom vo Fortuna lige. Východniari sa jej dočkali až na 18. pokus! Môže to žlto-modrých pred dnešným zápasom nakopnúť? "Určite nám to dodalo sebavedomie, ale každý zápas je iný a má svoj vlastný priebeh. Môže rozhodnúť prvý gól, vydarená štandardka alebo kúsok šťastia. Musíme mu ísť oproti a zamerať sa na každý detail," vyjadril sa pre sportnet.sk kormidelník MFK Zemplín Jozef Majoroš, ktorého stále mrzí zbabraný záver súboja s Nitrou, keď jeho zverenci inkasovali vyrovnávajúci gól v 90. minúte. "Bola to zbytočná strata dvoch bodov. Myslíme však už na najbližší zápas. Ten ovplyvniť môžeme, kým stretnutie s Nitrou nie, takže sa pozeráme dopredu."

V aktuálnej tabuľke sú na tom obaja protivníci bodovo rovnako, obaja ich majú na konte po 23, taký istý počet majú aj Pohronie a Nitra. Po týždni tak Michalovčanov čaká ďalší šesťbodový zápas. Miernym favoritom bude Ružomberok, a to aj napriek tomu, že v posledných ôsmich prípadoch v lige nezvíťazil a dokonca ťahá štvorzápasovú sériu bez bodového zisku. "Majorošovci" sa pokúsia nadviazať na dobré výkony zo súperových trávnikov, na ktorých bodovali šesťkrát z ostatných siedmich zápasov.

Bilancia v najvyššej súťaži:

MFK Ružomberok vs. MFK Zemplín Michalovce

18 zápasov, 10 výhier, 7 remíz, 1 prehra, skóre 35:15