V prvom zápase najtesnejšia prehra

2021-06-19 21:51:20

V sobotu podvečer odohrali michalovskí futbalisti prvé prípravné stretnutie pod vedením nového trénera Miroslava Nemca. Na pôde prvoligového nováčika MFK Tatran Liptovský Mikuláš prehrali tesne 1:2, keď jediný presný zásah zaznamenal grécky legionár Vasileios Ntotis, ktorý v poslednej minúte skorigoval konečný výsledok.

Michalovčania nastúpili na Liptove bez niekoľkých hráčov, Matej Trusa, Matúš Vojtko a Igor Žofčák dostali voľno, Takuta Oshimu a Martina Kolesára trápia zranenia a Jakub Sova chýbal z rodinných dôvodov. Aj keď Zemplínčania mali v úvode veľkú príležitosť novicom Samuelom Mondayom Ayinokom, v ďalšom priebehu prvého polčasu mali navrch domáci, ktorí však svoju prevahu nezužitkovali. Aj po zmene strán boli aktívnejší Liptáci, ktorí sa aj ujali vedenia, keď po faule na Janeca v 71. minúte otvoril skóre z bieleho bodu Richard Bartoš. Ten istý hráč po individuálnej akcii v 87. minúte zvýšil na 2:0. Východniari v samom závere zvýšili úsilie, začo boli odmenení kontaktným gólom Vasileiosa Ntotisa, ktorý zblízka usmernil do siete prihrávku od Samuela Kovalčina.

MFK Tatran Liptovský Mikuláš - MFK Zemplín Michalovce 2:1 (0:0)

Góly: 71. a 87. R. Bartoš (prvý z 11 m) - 90. Ntotis

MFK TATRAN: Sváček - A. Krčík, Filinský, Hranáč, Gerát - Loduha, T. Staš, Laura, Martišiak - J. Švec, Flak (striedali: Slaniniak - Dávidík, Beko, Voško, Janec, R. Bartoš, Káčerík, A. Bartoš)

MFK ZEMPLÍN: T. Dráb (46. P. Rodák) - D. Magda, F. Vaško, Šuľa, Méndez - Adekuoroye, M. Bednár - Kanu (83. Kovalčin), M. Begala (65. Bujňaček), Ayinoko (46. Ntotis) - Z. Záhradník (46. N. Moravčík)

Tréner Miroslav Nemec: "Chlapci nabehli do zápasu z plnej záťaže, v úvodnom týždni prípravy absolvovali osem tréningových jednotiek. Niektorým hráčom sme dali voľno, takže sme dali príležitosť mladým hráčom. A som rád, že som ich mohol vidieť. Do zápasu sme nastúpili dobre, mali sme obrovskú šancu Samuelom Mondayom Adyinokom, ktorú sme však nepremenili. Potom sme boli pod tlakom, Mikulášania si vytvorili nejaké šance, aj my sme mali nejaké sľubné protiútoky. Liptáci mali v prvom polčase mierne navrch. Som rád, že som videl v zápase 15-ročného Zorana Záhradníka, ktorý ma milo prekvapil. Na svoj vek je to pre nás zaujímavý futbalista. V druhom polčase sme dostali dva góly, prvý z penalty, druhý po našej chybe. V závere sme ešte stihli skorigovať výsledok Vasileiosom Ntotisom. Teší ma, že som videl v akcii širší káder a spravili sme mi momentálny obraz o mladých hráčoch."

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú Michalovčania v utorok 22. júna o 17. hodine na pôde druholigového Humenného.

Foto: facebook MFK Tatran