Kotula premiérovo na novom Tehelnom poli

2021-08-13 09:04:43

V sobotu podvečer (o 18. hodine) čaká futbalistov MFK Zemplín Michalovce duel na trávniku najhorúcejšieho favorita na majstrovskú trofej, proti obhajcovi prvenstva bratislavskému Slovanu. Špecifickú príchuť bude mať pre dvoch hráčov žlto-modrého kádra, konkrétne pre Igora Žofčáka a Juraja Kotulu, ktorí si v minulosti obliekali belasý dres. Navyše, Kotula je rodákom z hlavného mesta a aj odchovancom najslávnejšieho slovenského klubu, takže 25-ročný pravý obranca zavíta na materskú pôdu. "Nervózny nie som, skôr sa na zápas teším. Verím, že pre nás dobre dopadne," začal Kotula, ktorý síce v minulosti hosťoval v Senici i Zlatých Moravciach, no až do zimy 2019, kedy prestúpil do Zbrojovky Brno, bol kmeňovým hráčom ŠK Slovan.

Aj preto v sobotu nastúpi proti klubu, v ktorom vyrastal, iba druhýkrát. Premiérovo sa tak stalo na jeseň 2018, keď sa v senickom drese predstavil na Pasienkoch a radoval sa z remízy 2:2. "Avšak na novom Tehelnom poli som ešte nehral, takže v tomto smere ma čaká premiéra. Preto sa na sobotňajší zápas veľmi teším."

Od jeho odchodu zo Slovana sa už káder belasých značne obmenil, ale predsa v ňom má viacerých kamarátov, s ktorými sa vídal v jednej kabíne. "Spomeniem Vernona De Marca, Vasila Božikova či Joeriho De Kampsa. Dá sa povedať, že ja som ich ešte vítal v novom klube. V bližšom kontakte som bol hlavne s Dominom Greifom, ktorý však nedávno prestúpil do Španielska. Avšak so žiadnym z chlapcov však nijaké podpichovačky neprebehli, veď zo Slovana som už preč nejaký ten rok a za ten čas aj tie kontakty trošku opadli," uviedol "Koty".

Slovanisti mali v utorok povinnosti v pohárovej Európe, keď doma nastúpili na odvetu 3. predkola Európskej ligy (EL) proti gibraltárskemu FC Lincoln Red Imps, s ktorým zaknihovali remízu 1:1. Keďže v úvodnom zápase triumfovali u súpera 3:1, mohli sa radovať z postupu do ďalšej fázy EL. "Chvíľku som ten zápas pozeral, hlavne prvý polčas, ale aj to iba tak útržkovito. Určite však môžem povedať, že nás v Bratislave čaká ťažký zápas. Vo Fortuna lige žiadny ľahký nie je. Nebude to duel len o Slovane, ale aj o nás, ako si ho spravíme a ako budeme plniť trénerove pokyny. A potom sa uvidí, ako to dopadne."

Michalovčania po víťaznom vstupe do novej sezóny proti Dunajskej Strede (4:1) následne dvakrát po sebe vyšli bodovo naprázdno (s Pohroním prehrali 0:2, s Trenčínom 1:2), nuž nečudo, že nálada v kabíne nie je úplne najideálnejšia. Napriek tomu cestujú východniari na opačný kút republiky plní odhodlania. "Dve prehry nikoho netešia. Mohli sme z tých zápasov vyťažiť viac, dá sa povedať, že sme v oboch body stratili. Aj preto tieto porážky mrzia o to viac. Pokúsime sa to napraviť na Slovane, kde by sme radi získali aspoň bod, ktorý by nás určite vzpružil do ďalších stretnutí," uzavrel Kotula.

Foto: Róbert Andrejov