Na pôde Sabinova po sedemnástich rokoch

2021-09-13 21:21:00

Prvoligoví futbalisti Michaloviec majú v týchto dňoch nahustenejší program. Súbojom s Trnavou odštartovali „anglický“ týždeň, počas ktorého odohrajú ešte dve stretnutia. Pred sobotňajším vo Fortuna lige so Zlatými Moravcami nastúpia na duel 3. kola Slovnaft Cupu na trávniku Sabinova (v utorok o 16. hodine). Kým pre žlto-modrých to bude iba druhý pohárový súboj v tohtosezónnej edícii – v tom prvom zvíťazili vo Veľkom Šariši nad treťoligovým Tatranom Prešov po penaltovom rozstrele, sabinovský celok čaká už štvrtý súboj pohára. Účastník štvrtej ligy Sever riadenej VsFZ postupne vyradil Torysu (6:0), Chminiansku Novú Ves (4:0) a Veľkú Lomnicu (3:1), pričom všetky tri zápasy odohral na súperovom ihrisku.

Počas predošlého víkendu sa obaja pohároví súperi predstavili v lige doma a ani jeden nedokázal zvíťaziť. MFK Zemplín podľahol Trnave 1:2 a MFK Slovan remizoval s Medzilaborcami 1:1. Šarišanom patrí aktuálne v tabuľke 7. miesto so ziskom 13 bodov. „V utorok privítame súpera z kategórie, aký v Sabinove ešte nebol,“ takýto titulok napísal štvrtoligista na sociálnej sieti pri pozvánke na duel proti prvoligistovi. Mimochodom, sabinovský Slovan v tomto roku oslavuje storočnicu, takže aj toto stretnutie by mohlo byť klubovou oslavou. Michalovčania si už so Sabinovom v minulosti zahrali. A dokonca v jednej lige, keď ešte oba kluby pôsobili v tretej lige Východ. Bolo to v sezóne 2003/04, v ktorej Zemplínčania obsadili druhú priečku a postúpili o súťaž vyššie. Na sabinovskej pôde hrali 23. mája 2004 a potvrdili tam úlohu favorita, hoci sa poriadne natrápili. Víťazný gól žlto-modrých zaznamenal v úplnom závere Ján Gajdoščík, v súčasnosti tréner mladších dorastencov U16. Pre úplnosť dodávame, že so Sabinovčanmi sa stretávalo pár rokov dozadu v tretej lige aj michalovské B-mužstvo.

MFK Slovan Sabinov – ŠK Zemplín Michalovce 1:2 (1:0)
Góly: 12. Lupták – 60. D. Vasiľ, 88. Gajdoščík
ŽK: Marek Miščík (Sabinov)
Rozhodoval: Sedlák – 200 divákov
MFK SLOVAN: Kolpak – S. Gajdoš, Marián Viazanko, Žemba (61. Kocúrek), Dugas (72. Anderko) – Darák, Marek Miščík, Lupták, Ľ. Andraščík – T. Molčan, Surina (56. R. Bartoš)
ŠK ZEMPLÍN: Belán – J. Kročko, M. Nemčík (51. Gajdoščík), G. Horvat, Miloš Adam – Uhľár (60. D. Vasiľ), Tomovčík, M. Juhás, A. Devečka – Mir. Tóth, Mati (90. Kiršner)