Vaško: Vyčerpali sme si dosť smoly

2021-11-23 08:49:01

Denník Šport o našom nedeľňajšom zápase so Slovanom Bratislava.

V piatok bratislavský Slovan plienil pri Laborci na zimnom štadióne, kde hosťujúci hokejisti vyhrali vysoko 6:1. V nedeľu na Zemplíne na nich nadviazali i futbalisti, ktorí sa však na víťazstvo nadreli oveľa viac.

„Bol to pre nás veľmi ťažký zápas. Po reprezentačnej pauze sme sa potrebovali dostať do tempa. Strelili sme síce rýchly gól, ale vedenie sme dlho neudržali. V prvom polčase sme nehrali veľmi dobre. Druhý sme odohrali lepšie. Začali sme viac bojovať a viac sme sa vyrovnali domácim v tvrdosti. Mali sme pár závarov a nakoniec prišiel i vytúžený gól. Poriadne sme museli  šliapnuť na plyn, aby sme vydreli tri body,” povedal po zápase stredopoliar Slovana Jaromír Zmrhal. Práve na jeho konto ide víťazný gól, ktorý bol už jeho siedmym v tejto sezóne. Netajil, že trochu aj zostal prekvapený, keď krížna prihrávka Hentyho prešla až k nemu. „Bola to perfektná prihrávka od Ezekiela. Teda, dúfam, že ju adresoval mne, lebo za mnou ešte nabiehal Čavrič. Ja som už len čakal, či stopér zastaví loptu, alebo ju tečuje. Keď ku mne prešla lopta, tak som sa už len snažil obstreliť brankára a trafiť bránku. Vyšlo to perfektne.”

Michalovčania odohrali veľmi dobrý zápas, ale ani tento výkon im nakoniec nestačil na zisk čo i len bodu. Mrzia ich hlavne oba góly, na ktoré pri- hrávali súperom. V prvom prípade Magda namiesto odkopnutia centrovanej lopty za bránkovú čiaru ju nepochopiteľne sklepol do stredu šestnástky, kde si na ňu nabehol Henty a hoci Vaško jeho pokus ešte stihol zblokovať, lopta predsa len preletela ponad Száraza. V druhom prípade zasa vracajúci sa Vaško nedokázal spracovať loptu, ktorú tečoval rovno na nabiehajúceho Zmrhala, a ten ponúknutú príležitosť využil. „Vyčerpali sme si dosť smoly, no čo už s tým teraz narobíme. Mal som prsty v druhom góle. Loptu som netrafil dobre, šmykla sa mi po priehlavku. Bola to jednoduchá lopta. Také niečo sa proste nemôže stávať. Slovan je v tomto už na výške a také vedenie si už ustrážil. Musím pochváliť chlapcov. Všetci sme dreli na ihrisku. Čo z toho, že sme predviedli zlepšený výkon, keď sme znova nebodovali,” pokrčil plecami michalovský stopér Filip Vaško. Kým Bratislavčania dosiahli siedme ligové víťazstvo v sérii, Zemplínčania majú na svojom konte zasa štyri prehry po sebe. „Musíme sa pozbierať v šatni a sami sa dostať z tejto situácie. Nič iné nám nezostáva,” dodal Filip Vaško.

K zaujímavej situácii došlo v 87.minúte po súboji domáceho Popovitsa, ktorého fauloval Rabiu, pričom domáci hráč ho pri páde zasiahol rukou do tváre. Keďže sa to stalo pred lavičkou Slovana, okamžite vybehlo k čiare niekoľko hráčov a v komornej atmosfére sa nedalo nepočuť ostrejšie protesty Vladimíra Weissa ml., ktorý bol už v tom čase na lavičke, s rozhodnutím arbitra. Dostal druhú žltú kartu a následne červenú. Obe karty mu rozhodca udelil za verbálny nesúhlas s jeho verdiktmi. „Vlado si niečo také nemôže dovoliť. Chápem, že to bolo  v emóciách, keď vbehol na ihrisko, ale niečo podobné sa už nesmie opakovať,” povedal po zápase na margo červenej karty svojho syna tréner Slovana Vladimír Weiss st.

Zdroj: Denník Šport