Najprv si ho vychutnával Madleňák, potom Gerec

2021-12-07 11:21:29

Pohľad Denníka Šport na našu sobotňajšiu prehru 0:3 s Ružomberkom.

Zvykne sa hovoriť, že víťazná zostava by sa nemala meniť. Hosťujúci tréner Peter Struhár tak po víťazstve v Trnave urobil - až na Regáliho, ktorý nútene stál pre karty - a slávil úspech. Domáci kormidelník Miroslav Nemec po víťazstve v Poprade nad Liptovským Mikulášom urobil tri zmeny v základe, no Kotula s Neofytidisom patrili medzi najslabších hráčov na ihrisku...

Michalovčania podali celkovo slabý výkon. Jednoducho im nič nevychádzalo. „Výsledok hovorí za všetko. Ružomberok je vo forme a v tomto zápase to aj potvrdil. My sme nezahrali dobre. To, čo sme si povedali v šatni, v nej aj zostalo. Na ihrisku sme to neukázali. V prvom polčase sme dostali góly po hrozných chybách, potom sa nám už hralo ťažko,” povedal michalovský záložník Matúš Marcin, ktorý sa postaral o jedinú strelu domácich medzi žrde. „Ani som sa nezamýšľal nad tým, že sme vyslali iba jednu strelu. Ťažko skórovať, keď nevystrelíme na bránu.” Matúš Marcin len ťažko znášal nepriaznivý stav. Na ihrisku burcoval mužstvo, no aj zvýšil hlas na spoluhráčov. „Určite to človeka naštve, keď chcete niečo zmeniť a vidíte, že jeden-dvaja hráči to vypustia. Ja som taký typ, že ma to nase... a potom nemám problém skríknuť na hocikoho,” dodal Matúš Marcin.

Ružomberčania majú fazónu ako hrom. Z posledných desiatich zápasov vyhrali osem a jeden remizovali. Pritom posledné tri - doma s Trenčínom, v Trnave a na Zemplíne - vyhrali zhodne 3:0! V Michalovciach prišiel tretí gól v samom závere po štandardke Dalibora Takáča, keď sa stopér Mário Mrva objavil sám na zadnej žrdi. „Vedeli sme, že michalovská obrana bráni zónovo, takže môžeme nabiehať medzi obrancov, čo je výhodnejšie, ako keby útočného hráča bránil súper osobne,” povedal Mário Mrva. Pre 22-ročného futbalistu to bol prvý ligový gól v kariére. „Určite ma Števo Gerec skasíruje v kabíne. Som hlavne rád, že konečne mi to tam padlo. Mal som viac príležitostí v zápasoch na gól, ale nedarilo sa mi strelecky presadiť,” uviedol ružomberský obranca, ktorého si pochopiteľne po zápase spoluhráči doberali v šatni. „Samozrejme, to asi patrí k prvému gólu. Najviac Matej Madleňák. Sme kamaráti, spolu zvykneme byť i na izbe. Vždy rád podpichuje a aj teraz si ma vychutnával po zápase,” usmieval sa Mário Mrva.

Zdroj: Denník Šport (Tomáš Petro)

Foto: Róbert Andrejov.