V dôležitom zápase sme doma podľahli Seredi

2022-02-11 16:07:47

Michalovčania napriek veľkej prevahe skórovať nedokázali.

Štart do jarnej časti michalovským futbalistom nevyšiel. V stretnutí 20. kola Fortuna ligy nestačili doma na tabuľkového suseda zo Serede, ktorému v šesťbodovom zápase podľahli najtesnejším rozdielom 0:1 a výrazne si skomplikovali cestu do hornej šestky.

Zemplínčania mali veľmi dobrý vstup do zápasu, boli aktívni v ofenzíve a vypracovali si aj gólové šance. Už v úvodnej desaťminútovke mal v priebehu niekoľkých sekúnd dve obrovské príležitosti novic v domácom drese Yilmaz, ktorý najprv zblízka stroskotal na brankárovi Chudom a z následného rohu hlavičkoval tesne vedľa. V 17. minúte sa do úniku stredom hosťujúcej obrany dostal agilný Popovits, avšak ani on neprekonal skúseného Chudého. Aj keď boli žlto-modrí v poli lepším tímom, Seredčania však hrali organizovane v defenzíve a spoliehali sa na rýchle kontry. Po jednom z ojedinelých protiútokov aj udreli. Krátko po polhodine hry vysunul Fábry Jureškina, ktorý sa rútil na Kozhukhara a svojou šancou nepohŕdol - 0:1. Potom si ešte domáci gólman poradil s priamym kopom Fábryho z nebezpečnej vzdialenosti.

V druhom polčase to bola hra na jednu bránu, hostia sa na michalovskú polovicu dostávali len sporadicky a tempo hry udávali Zemplínčania. Do šancí sa však dostávali veľmi ťažko, proti nim hral aj náročný terén. Najväčšie príležitosti spálil Marcin, ktorý najprv v 59. minúte strelou spoza šestnástky opečiatkoval pravú žrď ŠKF a štyri minúty pred koncom duelu po centrovanej lopte na zadnú tyč z bezprostrednej blízkosti nastrelil iba výborne chytajúceho Chudého. V nadstavenom čase sa ešte domáci dožadovali pokutového kopu za ruku jedného z brániacich hráčov Serede vo vlastnej šestnástke, avšak rozhodca Očenáš po konzultácii s VAR penaltu neodpískal, a tak Michalovčania vyšli bodovo aj gólovo naprázdno.

MFK Zemplín Michalovce - ŠKF Sereď 0:1 (0:1)

Gól: 32. Jureškin

ŽK: 16. Oshima, 38. Kanu, 42. F. Vaško, 56. Méndez - 90+. Ljubičič

Rozhodovali: Očenáš - Vitko, Vorel; 364 divákov

MFK ZEMPLÍN: Kozhukhar - Kotula, F. Vaško, Ranko, Méndez - Kanu (86. Ntotis) - M. Marcin (86. D. Magda), Oshima, I. Žofčák (46. M. Begala) - Yilmaz, Popovits (68. Peňa)

ŠKF: Chudý - Todoroski, Ljubičič, T. Hučko, Jureškin - Mičin (70. D. Potoma), Iglesias (90. M. Popovič) - Morong, A. Fábry (70. Radič), Košťál (58. Yao) - Haša

Hlasy trénerov:

Miroslav Nemec, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Futbal sa hrá na góly, žiaľ, tie sme dnes nestrelili. Máme s tým problém. Vstup do zápasu sme mali perfektný, mali sme šance a snažili sme sa hrať futbal. Po inkasovanom góle sme mali vynútené striedanie, keď musel ísť dole Igor Žofčák. V druhom polčase sme chceli niečo spraviť s výsledkom. Znovu sme sa dostali do šancí, trafili sme žŕdku. V ďalšom kole ideme do Žiliny, tam musíme zvíťaziť."

Juraj Jarábek, tréner ŠKF Sereď: "Očakávali sme náročný zápas a to sa aj potvrdilo. Obe mužstvá chceli zvíťaziť. Bol to dôležitý zápas s nábojom a diváci videli veľmi dobrý futbal. Michalovce mali výborný vstup do zápasu, mali šance a v tomto trende pokračovali celý zápas. Musím ich za to pochváliť, nás podržal brankár Chudý. Z brejkových situácií sme jednu využili. V druhom polčase sme sa nechceli bezhlavo vrhať do protiútokov. V závere pri nás stálo aj šťastie. Sme spokojní s tromi bodmi. Pred zápasom by sme brali aj bod, takto máme tri."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 19. februára o 15.00 hod.: Žilina - Michalovce (21. kolo)

Sobota 26. februára o 17.00 hod.: Michalovce - Senica (22. kolo)

Foto: Róbert Andrejov