Záhoráci s indonézskym Messim

2022-02-26 09:04:37

So Senicou odohráme v najvyššej súťaži v sobotu jubilejný dvadsiaty duel.

Našim posledným súperom v základnej časti Fortuna ligy v sezóne 2021/22 bude FK Senica. So Záhorákmi nás spája fakt, že obaja sme až do predposledného kola bojovali o nadstavbu o titul a obaja sme o túto šancu prišli po dvoch prehrách na jar. Zatiaľ, čo my sme nestačili na Sereď (0:1) a prehrali sme v Žiline (1:2), Seničania prehrali v Bratislave so Slovanom (0:5) a doma so Sereďou (1:2). Aj preto náš sobotňajší vzájomný zápas v poslednom kole základnej časti nebude poslednou konfrontáciou v sezóne. 

Seničanom po 21. kole patrí v tabuľke ôsme miesto, keď doteraz získali 24 bodov, čo je o jeden viac ako my. Záhoráci mali výborný štart do sezóny. V prvých štyroch kolách neprehrali, keď trikrát remizovali a zvíťazili nad trnavským Spartakom (2:1). Po následnej prehre 0:3 v Žiline prišla ďalšia trojzápasová šnúra bez prehry spojená výhrou v Poprade nad Liptovským Mikulášom (2:1) a aj doma s Pohroním (1:0), a remízou 3:3 v Trenčíne. Po týchto výsledkoch atakovali Seničania dokonca umiestnenie v prvej trojke. Výsledky družstva českého trénera Pavla Šustra ale postupne začali padať, keď nevyhralo osem duelov v rade. Seničania dosiahli akurát remízu s naším tímom na domácom pôde (1:1) a v Žiline (2:2). Práve remíza pod Dubňom ale bola spúšťačom výborného záveru jesene, kedy sa po troch výhrach Záhoráci opäť posunuli do prvej šestky. Zimovali na šiestom mieste, o ktoré ale prišli po dvoch prehrách na jar.

Seničania mali v minulosti v kádri viacero legionárov, a tak to je aj tentoraz. Známe je napríklad angažovanie „indonézskeho Messiho“ Egyho Maulana Vikriho, či jeho krajana Witana Sulaemana, ktorý prišiel do Senice v zime. Okrem nich je v kádri aj Američan Christopher Goslin, kamerunský obranca Raphael Nga, grécky útočník Ioannis Niarchos a český tréner Pavel Šustr má k dispozícii aj štvoricu svojich krajanov (Petr Pavlík, Václav Svoboda, Dominik Duda, Milan Jurdík). Najlepším strelcom tímu je stále sedemgólový Elvis Sukisa Mashike, ktorý ale v zime prestúpil do Žiliny. Z aktuálneho kádra dali najviac gólov, po dva – Petr Pavlík, Egy Vikri, Ioannis Niarchos a Milan Jurdík. So Seničanmi odohráme v najvyššej súťaži jubilejný dvadsiaty duel. Doteraz sme s nimi vyhrali šesťkrát, v rovnakom počte zápasov sme s nimi remizovali a sedemkrát sme ťahali za kratší koniec. V posledných dvoch vzájomných zápasoch sa zrodili zhodné remízy 1:1. Naposledy sa tak stalo na jeseň, kedy sme na Záhorí remizovali nešťastne. Za stavu 1:0 nepremenil Matej Trusa pokutový kop, začo sme pykali vyrovnaním po Mashikeho góle. Posledné víťazstvo so Senicou sme si pripísali na svoje konte tretieho apríla minulého roka, kedy sa práve po Trusovej hlavičke v deväťdesiatej minúte vyhrali 1:0.

Káder FK Senica
Výsledky v sezóne
Doterajšie vzájomné zápasy