Najstarší nezmar Igor

2022-05-03 09:30:40

Pondelkové vydanie Denníka Šport o našej výhre v Žiari nad Hronom.

Ten Igor Žofčák je viťúz! Pred duelom s Pohroním mu stačil jeden predzápasový tréning cez týždeň, pre haldu iných pracovných povinností vo svojom finančnom biznise, aby skóroval po niekoľkých minútach pobytu na ihrisku.

Akoby v naprogramovanej situácii sa postavil k priamemu kopu a loptu parádne zakrútil do siete. „Až do minulého týždňa trénoval pravidelne všetko počas môjho pôsobenia. Ale zhodou okolností mu to pred Pohroním vyšlo iba na predzápasový tréning. Aj preto nenastúpil do základnej zostavy. Keď si však postaví loptu na priamy kop, vie to. To sa nezabúda,“ rozprával užasnutý Žofčákovým priamym kopom tréner MFK Zemplín Norbert Hrnčár.

Nezmara Igora chválil aj druhý michalovský strelec, Matúš Marcin: „O Igorovi ani nemusíme hovoriť... Tomu stačí prísť na ihrisko. Čo dokazuje vo svojom veku, aká osobnosť je pre nás v šatni alebo na trávniku, to je neskutočné.“ Potom sme sa dostali s Marcinom k jeho pohľadu na zápas. „My ešte bojujeme o siedme miesto a chceli sme uhrať tri body. Pre nás to bolo na jeseň frustrujúce, že futbalisti Pohronia práve proti nám vyhrali svoje jediné dve zápasy v sezóne. Už minule sme im to chceli vrátiť, mali sme to v hlavách, ale pred týmto duelom už nie. V závere sme sa veľmi hlboko stiahli, keď sme inkasovali kontaktný gól. Ten domácich trochu naštartoval. Keby sme ich viac ponaháňali, nemuseli sme sa dostať až pod taký tlak." Jediný strelec Pohronia Milan Šimčák pridal svoj pohľad: „Na víťazstvo nám chýbali góly. Mali sme šance, ale premenili sme iba jednu. Nedarí sa nám od začiatku jari a neviem, kde je chyba. Šancí máme stále, máme dobré mužstvo a nehráme zlý futbal. Ale nejde to.“