Száraz napokon zostáva pri Laborci

2022-07-01 13:20:10

Jeho hosťovanie sa zmenilo na prestup.

Brankára Benjamína Száraza uvidíme v michalovskej svätyni aj v nasledujúcej sezóne. Hoci to spočiatku vyzeralo tak, že po ročnom hosťovaní sa vráti do kmeňového klubu FC DAC 1904 Dunajská Streda, napokon je všetko inak. Rodák z Veľkého Kýru neďaleko Nových Zámkov síce nezačal letnú prípravu s MFK Zemplín, avšak už po niekoľkých dňoch sa znovu objavil pri Laborci a v tomto týždni aj podpísal so žlto-modrými kontrakt na jednu sezónu.

"V Michalovciach som sa v uplynulom ročníku cítil dobre a som rád, že budem na Zemplíne pokračovať aj naďalej. Ďakujem klubu, že mi dal prvú vážnejšiu príležitosť chytať v najvyššej súťaži. Teším sa, že gro mužstva z minulej sezóny ostalo pokope. Máme na to, aby sme dosahovali dobré výsledky a ja pevne verím, že sa oproti vlaňajšku posunieme tabuľkovo vyššie a získame čo najviac bodov," skonštatoval 24-ročný niekdajší mládežnícky reprezentant.

Beni (narodený 9. marca 1998) získaval prvé ostrohy v mužskom futbale v Senici, odkiaľ neskôr prestúpil do Dunajskej Stredy. Z klubu zo Žitného ostrova potom hosťoval v Gabčíkove a Michalovciach, pripísal si aj niekoľko štartov za Šamorín, ktorý je farmou DAC. V minulej sezóne odchytal za MFK Zemplín vo Fortuna lige 18 stretnutí, v nich si päťkrát udržal čisté konto.

Foto: Róbert Andrejov