Zmiešané pocity z nerozhodného výsledku

2022-07-24 16:09:40

Michalovčania cítia, že mohli pod Tatrami vyťažiť viac.

V minulej sezóne sa michalovskí futbalisti stretli s Liptovským Mikulášom na prvoligovej úrovni až štyrikrát, pričom všetky vzájomné duely mali víťaza – dvakrát sa radovali Zemplínčania, dvakrát Liptáci. Hneď prvý zápas v aktuálnom ročníku medzi týmito súpermi priniesol nerozhodný výsledok, keď si v Poprade body bratsky podelili po remíze 1:1. Po záverečnom hvizde zneli z oboch táborov hlasy, že bod berú. Viac by mal pochopiteľne tešiť Michalovčanov, veď každý zisk z vonku je cenný, avšak hostia boli, paradoxne, o kúsok smutnejší ako minuloročný nováčik. Cítili, že mohli a mali z tohto stretnutia vyťažiť vyťažiť viac. Vypracovali si väčší počet čistých príležitostí, pretože tutovky spálili Matúš Marcin, Adler Da Silva či Alejandro Méndez. Do streleckej listiny sa však zapísal iba Michal Ranko.

„Máme zmiešané pocity z konečného rezultátu, lebo sme mali viac šancí ako súper. Chýbal nám možno kúsok šťastia alebo sme mali byť ešte agresívnejší v tých situáciách. Vzhľadom na priebeh zápasu sme trošku sklamaní. Herne to z našej strany nebolo zlé a musíme sa od tohto výkonu odraziť do ďalších vystúpení a v najbližších dueloch byť efektívnejší,“ skonštatoval jediný úspešný strelec MFK Zemplín.

Kapitán mužstva ukázal, ako sa dávajú góly – v pokutovom území si prebral prihrávku od Lukáša Jánošíka a ľavačkou technicky k vzdialenejšej žrdi rozvlnil sieť. „Tesne pred tým sme zahrávali rohový kop, ktorý domáci odvrátili, ale Luki Jánošík loptu získal späť, predral sa po ľavej strane a posunul mi ju. Paradoxne som si ju zle prebral, lebo mi zostala pod nohou, ale hneď som sa snažil vystreliť na zadnú tyč. Dopadlo to lepšie, ako som očakával. Mal som aj kúsok šťastia pri tomto momente, no aj také góly sa rátajú a platia,“ opísal rodák z Trenčína situáciu z 37. minúty. Ranko sa teda stal prvým michalovským autorom gólu z hry v tejto sezóne, keďže proti Banskej Bystrici skórovali Matúš Marcin a Igor Žofčák z pokutových kopov.

Žlto-modrí tak majú celkom úspešný vstup do nového ročníka Fortuna ligy, v úvodných dvoch kolách získali štyri body a stále sú bez prehry. Pred najbližším stretnutím so Slovanom Bratislava, ktoré sa uskutoční v sobotu o 18. hodine na štadióne pri Laborci, sú to povzbudivé štatistiky. „S chlapcami poctivo pracujeme. Možno prvý zápas s Bystricou nám dal trošku viac a tento druhý s Mikulášom trošku zobral, ale keď budeme v týždni opäť naplno makať, tak som presvedčený, že sa to znovu otočí a v sobotu si prikloníme šťastie viac na našu stranu,“ dodal 28-ročný Ranko.