Cenné víťazstvo zariadil Marcin

2022-10-12 15:05:41

Michalovce po dvoch prehrách zabodovali naplno.

Michalovskí futbalisti si na vlastnej pôde poradili aj s tretím nováčikom. V dohrávanom stretnutí 10. kola Fortuna ligy v stredu podvečer zdolali doma najpríjemnejšie prekvapenie doterajšej sezóny Podbrezovú tesne 1:0. Dôležité víťazstvo žlto-modrých zariadil gólom v závere úvodného dejstva Matúš Marcin.

V súboji tímov, ktoré svoje posledné dva duely prehrali, sa dlho hralo iba medzi šestnástkami a brankári nemali takmer žiadnu prácu. Prvý vzruch prišiel až v 24. minúte, kedy sa po rohu Jánošíka dostala odrazená lopta ku Peňovi, ktorého volej musel vyraziť Ludha. Krátko po polhodine hry musel byť v strehu aj domáci gólman Száraz, ktorý vytlačil na rohový kop strelu Breznaníka. Vzápätí sa dostal k zakončeniu z dobrej pozície aj Paraj, ale bránu prekopol. V 42. minúte dôrazný Marcin obral pred šestnástkou hostí o loptu stopéra Bartoša, pripravil si palebnú pozíciu a ľavačkou nekompromisne rozvlnil sieť za Ludhom - 1:0.

V druhom polčase boli aktívnejší "železiari", ktorí sa pochopiteľne začali viac tlačiť dopredu. Domáci však výborne pracovali v defenzíve a čakali na svoju šancu z protiútoku. Jeden takmer využili na druhý gól, keď v 51. minúte potiahol loptu po pravej strane Marcin, prihrávkou našiel Jánošíka, ktorý v sklze trafil iba žrď. O osem minút prestrelil michalovskú bránu Pavúk. Krušné chvíle pre domácich prišli dvadsať minút pred koncom, kedy Kotulovu prihrávku do rúk Száraza posúdil rozhodca ako malú domov a hostia mali k dispozícii nepriamy kop z päťky. A Száraz vytiahol výborný zákrok nohou pri zakončení Grešáka. V 85. minúte ešte gólman MFK Zemplín vychytal striedajúceho Kuzmu, a tak všetky body zostali pri Laborci.

MFK Zemplín Michalovce - FK Železiarne Podbrezová 1:0 (1:0)

Gól: 42. M. Marcin

ŽK: 83. F. Vaško (Michalovce)

Rozhodovali: Kráľovič - T. Straka, Košecký; 614 divákov

MFK ZEMPLÍN: B. Száraz - Kotula, Jeřábek, Ranko, Méndez - Peňa, Njie, F. Vaško (89. T. Slebodník) - M. Marcin (71. I. Žofčák), Kanu (89. D. Magda), L. Jánošík (62. Adler Da Silva)

FK ŽELEZIARNE: Ludha - K. Bartoš, Godál, Grešák - Kováčik (55. M. Vasiľ), Paraj, Bakaľa, Ďatko - Cobnan (81. Kukoľ), Breznaník (55. M. Kuzma), D. Pavúk (71. Šikula)

Hlasy trénerov:

Norbert Hrnčár (tréner Michaloviec): "Ďakujem za gratuláciu k šťastnej, ale aj zaslúženej výhre. Podali sme dobrý taktický výkon a eliminovali silné stránky súpera. Výborne sme pressovali a v prvom polčase sme na polovici hostí získali veľa lôpt, škoda, že sme to nevyužili na strelenie skoršieho gólu. Po prestávke sme dobre a disciplinovane pracovali v defenzíve, otvárali sa nám priestory a mrzí ma len to, že sme zápas neuzavreli skôr druhým či tretím gólom. Pre mňa je to výborné víťazstvo. Veľmi ma teší reakcia kabíny po tom smolnom zápase proti Liptovskému Mikulášu. To je pre mňa ten najdôležitejší moment z dnešného dňa."

Roman Skuhravý (tréner Podbrezovej): "Zápas mal zvláštnu úroveň. Bolo v ňom veľa strachu a bojovnosti, než kvality. Viac ma to prekvapilo u nášho tímu. Bolo to remízové stretnutie bez väčších šancí, súper nás však po dobrom pressingu a našej zle vyriešenej situácii v závere polčasu Marcinom potrestal. V druhom polčase sme to chceli viac rozbehať a vypracovali sme si dve príležitosti Grešákom a Kuzmom. To, že našim najlepším hráčom bol stopér, naznačuje, že niečo v tej ofenzíve nie je dobré. Mám pocit, že je to sebavedomím, pretože do tejto situácie, keď sme prehrali dvakrát po sebe, sme sa dostali prvý raz, čo sme spolu. Gratulujem domácim k šťastnej výhre."

Najbližší program MFK Zemplín:

Nedeľa 16. októbra o 19.00 hod.: Michalovce - Slovan Bratislava (14. kolo FL)

Sobota 22. októbra o 15.00 hod.: Michalovce - Trenčín (15. kolo FL)

Utorok 25. októbra o 14.30 hod.: Dubnica nad Váhom - Michalovce (4. kolo SC)

Foto: Róbert Andrejov