Treba byť frajer a spraviť to!

2022-11-15 09:18:06

Pondelkové vydanie Denníka Šport o našom víťazstve nad Žilinou.

V desiatej minúte zahrávali Michalovčania v poradí tretí rohový kop. Kým pri prvých dvoch letel do šestnástky klasický center, tentoraz to bola ukážková akcia na jeden dotyk. Jánošík od rohovej zástavky poslal prízemnú loptu, proti ktorej vybehol pred päťku Kanu, ihneď ju prihral na hranicu šestnástky, kde ju bez prípravy poslal do siete nabiehajúci Marcin. Oku lahodiace pohladenie futbalovej duše fanúšika.

Teraz sa prenesieme v čase. Písal sa 18. august 2017 a Ružomberok zahrával v Podbrezovej rohový kop. V 21. minúte ho realizoval Daniel, pred päťku vybehol Haskič, z prvej posunul loptu do stredu šestnástky, kde si nabehol Gerec a bolo 0:1. Úplne identická, na vlas rovnaká situácia: ctrl+C - ctrl+V... A kto bol vtedy na lavičke Ružomberka? Nie, nemýlite sa, súčasná trénerská dvojica Michaloviec: Hrnčár - Höger! „Na ten gól si veľmi dobre pamätám. Nakoniec z toho boli tiež tri góly do súperovej siete, no v Podbrezovej sme vyhrali 3:1. Máme rôzne alternatívy na rohy, len treba byť na ihrisku frajer a spraviť ich! Tento signál sme nacvičovali od začiatku sezóny a vyšiel teraz. Akurát v pravý čas,” tešil sa asistent trénera MFK Zemplín Richard Höger. „Nacvičoovali sme ho naozaj celú jeseň. Bol som prekvapený, že nám to vyšlo na tomto ihrisku. Pre tento signál totiž lopta musí ísť naozaj ideálne na nohu. Tento signál sme zahrali i na Slovane. Roh kopal Kanu, ale Peňa ma nenašiel ideálne. Teraz to však vyšlo ukážkovo,” povedal dvojgólový strelec Matúš Marcin, ktorý ocenil Kanuove prihrávky: „Na hrote hrá v každom zápase výborne. Na to, akú má výšku, bojuje, zráža sa so stopérmi a uľahčuje nám tak prácu. Super večer pre nás.”

Kým v prvom polčase dali domáci za úvodných desať minút jeden gól, v druhom za rovnaký čas dva a to rozhodlo. „Hlavne po prestávke to boli úplne zbytočné góly. Potom sme už len doháňali domácich, no nestačilo to. Svoje šance sme nepremenili a nakoniec ani nebodovali. Sami sme sa porazili,” vyjadril sa kapitán Žiliny Tomáš Nemčík, ktorý v 66. minúte dostal kurióznu žltú kartu. Po ošetrení medzi striedačkami vybehol na ihrisko, keď sa tam akurát pohybovala lopta. Hlavný rozhodca prerušil hru a ukázal mu kartu za neoprávnený vstup na hraciu plochu bez súhlasu rozhodcu. „Úplné nedorozumenie. Po jednom súboji som nešťastne spadol na chrbát za autovú čiaru. Ja som ani nevedel, že som bol ošetrovaný. Chcel som sa vrátiť na trávnik. Štvrtý rozhodca mi povedal: môžete hrať. Po zápase sme túto tému so štvrtým rozhodcom rozoberali a povedal mi, že sa ma spýtal, či chcem hrať. Tak neviem. Ja som niečo iné počul,”  čudoval sa Tomáš Nemčík.