V jesennej derniére hladká prehra

2022-11-24 16:19:37

Žlto-modrí prehrali v Trnave o tri góly.

Rozlúčka s jesennou časťou aktuálneho súťažného ročníka michalovským futbalistom nevyšla. V dohrávanom stretnutí 16. kola Fortuna ligy na trávniku Trnavy prehrali rozdielom triedy 1:4. Zemplínčania doplatili na zbabraný prvý polčas, v ktorom dostali až tri góly. Čestný zásah žlto-modrých zaznamenal v samom závere mladučký Dávid Petrík, pre ktorého to bol premiérový ligový gól.

Spartak predviedol v úvodnom dejstve výborný výkon, na druhej strane Zemplín ani zďaleka nehral to, na čo má. Domáci odštartovali raketovo, keď z prvých dvoch šancí dali dva góly. Najprv v 4. minúte po rohovom kope Oseniho hlavou rozvlnil sieť nepokrytý Taiwo - 1:0. O desať minút neskôr skóroval do odkrytej brány po strieľanej prihrávke Ivána Daniel a bolo 2:0. Trnavčania boli pri chuti, v 23. minúte musel vyraziť štipľavú strelu Exmichalovčana Taiwa Száraz, avšak päť minút pred prestávkou aktívny Nigérijčan strelil svoj druhý gól v zápase, keď využil nedôraz hostí vo vlastnej šestnástke - 3:0. Hneď po inkasovanom góle východniari urobili až tri zmeny v zostave, na ihrisko prišli Žofčák, Slebodník a Záhradník.

Aj štyri minúty po prestávke domáci skórovali. Daniel namieril z hranice šestnástky presne k žrdi a zvýšil už na hrozivých 4:0. Vzápätí prvýkrát v stretnutí vážnejšie pohrozili aj Michalovčania. V 54. minúte Peňova tečovaná strela išla tesne vedľa a o niekoľko sekúnd si s pokusom Jeřábka hravo poradil Takáč. Spartak aj po prestriedaní kontroloval priebeh duelu a krátko po hodine hry bol blízko ku gólu aj Oseni, ale jeho nebezpečnú strelu skrotil Száraz. V 72. minúte mal zníženie na kopačke Slebodník, no po Žofčákovom rohu neprestrelil Takáča. Ten si však čisté konto neudržal, pretože v 87. minúte po Méndezovej prihrávke síce ešte vychytal Záhradníka, ale na ďalšie zakončenie Petríka už nemal nárok - 4:1.

FC Spartak Trnava - MFK Zemplín Michalovce 4:1 (3:0)

Góly: 4. a 39. Taiwo, 14. a 49. E. Daniel - 87. Petrík

ŽK: 37. Njie, 78. Kotula (obaja Michalovce)

Rozhodovali: Ruc - Halíček, Kuba; 1215 divákov

FC SPARTAK: Dom. Takáč - Koštrna, Štetina (46. M. Ujlaky ml.), Čurma, Bolaji – Savvidis (59. Paur) – E. Daniel (59. Ali Baba), Procházka (46. Dyjan De Azevedo), Oseni, Iván – Taiwo (59. K. Boateng)

MFK ZEMPLÍN: B. Száraz - D. Magda, Jeřábek, Kotula (81. Ranko), Méndez - Peňa, M. Begala, Njie (40. T. Slebodník) - M. Marcin (69. Petrík), Kanu (40. Z. Záhradník), L. Jánošík (40. I. Žofčák)

Hlasy trénerov:

Michal Gašparík ml. (tréner Trnavy): „Mali sme výborný vstup do zápasu, chalani boli dobre koncentrovaní, poučení z posledného pohárového zápasu proti Michalovciam. Chceli sme tri body, dobre sme kombinovali, dali sme góly, ďalšie šance sme nevyužili. Nepamätám si polčas so stavom 3:0, mohli sme aj prestriedať, dnes to bolo zaslúžené víťazstvo. Potom to bolo rozhárané, ale prvý polčas bol skvelý.“

Richard Höger (asistent trénera Michaloviec): „Zápas sa skončil pre nás veľmi rýchlo, kolega by vedel povedať, kedy mali taký ľahký zápas. Stačilo tridsať minút a zápas bol rozhodnutý. Nemali sme dnes šancu, tri góly sme dostali zo štandardky, pokazili sme si celú jesennú časť, pozitívom je iba premiérový gól Petríka, ktorý ako sám povedal po zápase, nebol nič platný. Trnava vyhrala zaslúžene.“

Foto: Róbert Andrejov