Sériu duelov štartujeme s Mikulášom

2023-01-09 22:23:05

Prvý prípravný zápas odohráme doma v stredu o 12.30 hod.

Súčasťou zimnej prípravy nášho tímu sú samozrejme aj zápasy. Naplánovaných ich máme sedem. Prvý odohráme už túto stredu, keď privítame o 12.30 hod. ďalšieho fortunaligistu, po jeseni v tabuľke posledný MFK Tatran Liptovský Mikuláš.

Hráči MFK Tatran dosiahli v jesennej časti deväť bodov, keď až šesťkrát remizovali a iba raz vyhrali. Jediné jesenné víťazstvo zaknihovali na našom trávniku, keď nás v trinástom kole zdolali 2:1. Náš prvý vzájomný duel skončil v Poprade v druhom kole remízou 1:1. V Mikuláši sa po jesennej časti odhodlali k zmene trénera. Jozefa Koscelníka nahradil Marek Fabuľa. Pod jeho vedením začali Liptáci zimnú prípravu rovnako ako my - v utorok tretieho januára. Na rozdiel od nás už odohrali v rámci zimnej prípravy aj jeden zápas. Maďarskému Eto Gyor podľahli v Dunajskej Strede hladko 0:4. V drese MFK Tatran sa po prvýkrát predstavila nová útočná posila. Je ňou 22-ročný Nigérijčan David Adeniyi Fadairo, bývalý futbalista FK Železiarne Podbrezová. Po viac ako deviatich mesiacoch a náročnej operácii kolena nastúpil aj kapitán tímu Richard Bartoš. Zaujímavosťou je, že Liptovský Mikuláš rovnako ako my pôjde na sústredenie do Turecka, ktoré absolvuje od 21. do 29. januára.   

Zápasom s Liptovským Mikulášom odštartujeme sériu ôsmich prípravných duelov. Druhýkrát budeme v hre v sobotu štrnásteho januára, kedy v Tatranskej Lomnici odohráme zápas proti ďalšiemu účastníkovi najvyššej súťaže – MFK Dukla Banská Bystrica. Pred odletom do Turecka (v stredu osemnásteho januára) nás čaká ešte jeden domáci prípravný duel, v ktorom v utorok vyzveme maďarský druholigový Kazincbarcika SC. V Turecku nastúpime proti účastníkovi najvyššej poľskej Ekstraklasy Wisle Plock, ktorú vedie Slovák Pavol Staňo a okrem iných jeho krajanov tam pôsobí aj náš bývalý hráč Milan Kvocera. Druhý súper, ktorému v Turecku budeme čeliť, je účastník najvyššej srbskej súťaže FK Voždovac. Tretí súper na sústredení je stále v štádiu riešenia. Po návrate z Turecka nás čaká už len generálka. Tú odohráme v Poprade proti účastníkovi druhej poľskej ligy MKS Sandecja Nowy Sacz (sobota 4. február).  

Program prípravných duelov
Streda 11. januára: Michalovce – MFK Tatran Liptovský Mikuláš (12.30).
Sobota 14. januára: MFK Dukla Banská Bystrica – Michalovce (12.00 v Tatranskej Lomnici).
Utorok 17. januára: Michalovce – Kazincbarcika SC (12.00).
Sobota 21. januára: Wisla Plock – Michalovce (11.00).
Utorok 24. januára: súper v riešení.
Piatok 27. januára: FK Voždovac – Michalovce.
Sobota 4. februára: MKS Sandecja Nowy Sacz – Michalovce (11.00 v Poprade).