V Žiline sme zaknihovali najtesnejšiu výhru

2015-05-02 12:00:00

Nad tamojšou rezervou zvíťazili 1:0 po góle Samuela Bayóna z penalty. Domáci tiež mali k dispozícii pokutový kop, ale nepremenili ho.

Aj v treťom nadstavbovom zápase na ihrisku súpera futbalisti MFK Zemplín Michalovce zabodovali naplno. Tentoraz si víťazstvo priviezli zo Žiliny, kde v súboji 5. kola druholigovej prelínačky o postup triumfovali nad rezervným tímom domáceho MŠK tesne 1:0 (1:0). Napriek tomu však strata na vedúcu Skalicu zostala štvorbodová, pretože aj Záhoráci vonku dosiahli navlas rovnakú výhru.

Na hlavnom štadióne pod Dubňom, ktorý patrí medzi najkrajšie na Slovensku, sa stretli dve mužstvá, ktoré chceli hrať futbal, preto diváci videli dobré stretnutie. Domáci sa takisto ako Michalovčania snažili hrať kombinačne po zemi a patril im aj prvý strelecký pokus zápasu, v 6. minúte však poslal Michlík odrazenú loptu z hranice šestnástky tesne nad. O štyri minúty nato strelou z veľkej diaľky vyskúšal pozornosť Holeca Danko, no gólman domácich si s jeho pokusom poradil. V polovici polčasu prišla žilinská gólová radosť, ale predčasná, pretože ich gól MŠK B nebol uznaný pre ofsajd. V 24. minúte vypálil Koscelník vysoko nad a o dve minúty nato na opačnej stranena prízemný center Jasenovského do päťky nedočiahol Žilák, ktorému chýbali len centimetre. Jediný gólový moment duelu sa zrodil v 35. minúte: po ruke Kadleca v pokutovom území nariadil rozhodca Vlk penaltu, ktorú bezpečne premenil tradičný exekútor Bayón - 0:1. "Šošonov" ani tento moment nezlomil, ale hoci boli smerom dopredu o čosi aktívnejší ako Michalovčania, do konca polčasu si gólovú šancu nevypracovali.


Hneď v úvode toho druhého vystrelil k bližšej žrdi Klec, ale gólman Kira bol namieste. Po hodine hry prišiel ďalší veľmi dôležitý moment zápasu. Po tom, čo vystrelil Lupčo, Kira jeho strelu vyrazil nohou pred dobiehajúceho Michlíka a toho fauloval Grič, takže pokutový kop malo k dispozícii aj žilinské B-mužstvo. Z bieleho bodu však Hrbeka parádne vychytal Kira, a tak skóre zostalo nezmenené. Domáci sa snažili vyrovnať, preto ešte viac otvorili hru a tým pádom mali Zemplínčania priestor na rýchle protiútoky. Jeden nebezpečný potiahol po pravom krídle striedajúci Regáli, avšak dlho váhal s prihrávkou do šestnástky, a tak brankár Holec loptu poľahky chytil. V 67. minúte chytil žilinský strážca svätyne aj Dankovu strelu a na druhej strane Kira si poradil s pokusom Lupča. O päť minút neskôr bol blízko k vyrovnaniu po centri Žiláka Jasenovský, no tiesnený hlavičkoval tesne nad brvno. Domáci v závere zatlačili favorita, ale keďže po centri Hučka nedôraznú hlavičku Hrbeka poľahky chytil Kira, michalovský celok udržal najtesnejšie víťazstvo.


MŠK Žilina B - MFK Zemplín Michalovce 0:1 (0:1)

Gól: 35. Bayón (11 m)

ŽK: 37. Jasenovský, 76. M. Králik - 22. Michal Gallo, 60. Grič, 65. S. Danko, 82. A. Leško

Rozhodoval: Vlk - 270 divákov

MŠK B: D. Holec - Kadlec, M. Králik, T. Hučko, Ďuratný - Klec - Jasenovský (87. R. Šesták), Michlík (76. T. Ďurica), Lupčo, Žilák - Paur (56. J. Hrbek)

MFK ZEMPLÍN: Kira - M. Koscelník, Michal Gallo, Podhorin, Šimčák - Grič - D. Kunca, Bayón, S. Danko (69. A. Leško), B. Bališ (56. M. Regáli) - M. Hamuľak (48. Streňo)

Zvyšné výsledky 5. kola DOXXbet ligy nadstavbovej časti o postup:

Prešov - Šaľa 1:1 (1:1), Bardejov - Senec 1:1 (0:0), Zvolen - Skalica 0:1 (0:0), Nitra - Poprad 3:1 (1:0), Sereď - Liptovský Mikuláš 0:4 (0:1)

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 9. mája o 19.30 hod.: Michalovce - Skalica (6. kolo)

Sobota 16. mája o 19.30 hod.: Michalovce - Senec (7. kolo)

Sobota 23. mája o 17.00 hod.: Šaľa - Michalovce (8. kolo)