Bod sme ratovali v hodine dvanástej

2023-04-01 11:02:12

Dva góly Jánošíka na víťazstvo nestačili.

Michalovskí futbalisti získali ďalší cenný bod v boji o záchranu. V domácom súboji 3. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o udržanie sa proti Ružomberku síce viedli, Liptáci však skóre otočili a aspoň remízu 2:2 ratovali žlto-modrí v 93. minúte. Na oboch stranách boli dvojgóloví strelci - na michalovskej Lukáš Jánošík, na ružomberskej Samuel Šefčík - pričom obaja prišli na trávnik až v priebehu zápasu. MFK Zemplín predĺžil sériu bez prehry už na päť duelov a v tomto kalendárnom strelili prvé góly na vlastnom trávniku. Ich domáca šnúra bez gólu trvala dlhých 367 minút.

Dobrý vstup do zápasu mohli "hrnčárovci" umocniť rýchlym gólom už v 6. minúte, avšak Adekunle v obrovskej šanci z 8 metrov prestrelil bránu. V 13. minúte skúsený Maslo z priameho kopu Száraza neprekvapil, o tri minúty neskôr však domáci brankár už mal viac práce s tečovanou strelou Madleňáka, ktorú musel vyraziť. O necelých desať minút napriahol z rohu šestnástky Bobček a Száraz s námahou vytesnil loptu na roh. Po ňom nebezpečne - avšak len do náručia Száraza - hlavičkoval Boďa. V samom závere úvodného dejstva ešte zahrával priamy kop z nebezpečnej vzdialenosti Maslo, ale jeho málo razantný pokus poľahky chytil Száraz.

Domácemu trénerovi vyšiel polčasový ťah so striedaním, keď namiesto Žofčáka poslal na ihrisko Jánošíka, ktorý sa za dôveru odvďačil gólom. V 60. minúte nie veľmi vydarený nákop brankára Frühwalda odhlavičkoval Magda k Jánošíkovi a ten v sklze pomedzi nohy gólmana Liptákov otvoril skóre - 1:0. Michalovčania sa však z vedenia dlho neradovali. Už v 65. minúte po dlhom pase Seleckého a následnej Madleňákovej prihrávke zblízka vyrovnal čerstvý hráč na ihrisku Šefčík - 1:1. O štyri minúty už Ružomberčania viedli, keď znovu Šefčík z priameho kopu prekvapil Száraza strelou k bližšej žrdi - 1:2. Po vedúcom góle hostia kontrolovali vývoj hry a zdalo sa, že domáci už nenájdu sily na vyrovnanie. Avšak z poslednej akcie zápasu udreli - Slebodník odcentroval na zadnú žrď a Jánošík hlavou prekonal Frühwalda - 2:2!

MFK Zemplín Michalovce - MFK Ružomberok 2:2 (0:0)

Góly: 60. a 90+. L. Jánošík - 65. a 69. Šefčík

ŽK: 12. Kanu (Michalovce)

Rozhodovali: Očenáš - Rozsbeck, Halíček; 448 divákov

MFK ZEMPLÍN: B. Száraz - Marjanovič, Ranko, Volanakis - D. Magda, Qose (85. T. Slebodník), Njie (76. M. Begala), Kanu (85. F. Vaško), I. Žofčák (46. L. Jánošík) - M. Marcin, Adekunle (76. Krivokapič)

MFK: Frühwald – Selecký, J. Maslo, Mojžiš, Madleňák – M. Zsigmund, Domonkos (64. Luterán) – Gerec (82. Macejko), Chrien, Boďa (64. Šefčík) – Bobček (90+. M. Kelemen)

Hlasy trénerov:

Norbert Hrnčár (tréner Michaloviec): "Súhlasím, je to spravodlivá remíza. V prvom polčase sme mali podstatne viac zaujímavých situácií ako hostia. Hoci sme sa ujali vedenia, súper veľmi ľahko otočil skóre za necelých päť minút. Chlapci však zápas tvrdo odrobili a odmakali a v závere prišla odmena v podobe vyrovnávajúceho gólu. Bod si vážime a ceníme."

Peter Tomko (asistent trénera Ružomberka): "Prvý polčas z našej strany nebol tak dobrý, ako ten druhý. Chýbal nám pohyb a agresivita v strede ihriska, kde sme často prepadávali. Z toho domáci hrozili. Napriek tomu sme si vypracovali nejaké pološance, ktoré sme však nepremenili. Druhý polčas sa mi hodnotí lepšie. Dali sme prvý gól po peknej akcii a druhý zo štandardky, vďaka čomu nám narástli krídla. V závere sme inkasovali vyrovnávajúci gól, dobré tímy by to zvládli lepšie. Asi aj preto nie sme v hornej šestke. Je to asi spravodlivá remíza."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 8. apríla o 18.00 hod.: Trenčín - Michalovce (4. kolo nadstavby)

Sobota 15. apríla o 18.00 hod.: Michalovce - Skalica (5. kolo nadstavby)

Sobota 22. apríla o 18.00 hod.: Liptovský Mikuláš - Michalovce (6. kolo nadstavby, v Poprade)

Foto: Róbert Andrejov