Zo Skalice sa vraciame bez bodu

2023-04-29 15:37:59

Michalovčanom na Záhorí nestačili ani dva strelené góly.

Dlhá séria neporaziteľnosti futbalistov MFK Zemplín Michalovce sa skončila. Šnúru ôsmich zápasov bez prehry im prestrihli Skaličania, ktorým na ich trávniku v súboji 7. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o udržanie sa podľahli tesne 2:3. Skóre duelu otvárali aj uzatvárali Nigérijčania v žlto-modrých farbách Wisdom Kanu a Issa Adekunle. Situácia v dolnej šestke sa poriadne zamotala, Zemplínčania síce zotrvali na ôsmom mieste tabuľky, avšak pred Trenčínom, ktorý je na barážovej 11. priečke, majú už iba trojbodový náskok.

Futbal na Záhorí spočiatku fanúšikov veľmi nenadchol, Michalovčania však mali dobrú príležitosť už v 6. minúte, kedy po Marcinovom centri hlavičkoval Jánošík iba do Junasa. Tesne pred naplnením štvrťhodiny hry šikovnou strelou domáci Fábry rozvlnil sieť, ale len z vonkajšej strany. V 20. minúte sa po centri Jánošíka ocitol vo veľkej šanci Marcin, ktorý však osamotený poslal loptu hlavou vedľa. O osem minút hostia pekne zakombinovali na pravej strane, Jánošík prihral pred bránu Kanuovi a ten zblízka otvoril skóre - 0:1. Vzápätí Jánošík ľavačkou strieľal tesne vedľa, avšak Zemplínčanov mohla oveľa viac mrzieť situácia z 35. minúty, keď pri Jánošíkovom zakončení predviedol skvelý obranný zákrok na bránkovej čiare Hurtado. Nedáš-dostaneš sa v tomto prípade do bodky naplnilo. V 38. minúte fauloval Száraz v šestnástke Fábryho a sám faulovaný s istotou premenil pokutový kop - 1:1. Domácim narástli krídla a ešte do prestávky skóre otočili. Opäť sa presadil Fábry, ktorý krásne trafil z priameho kopu - 2:1.

Skaličanom vyšiel aj vstup do druhého polčasu, už v 50. minúte sa radovali z tretieho gólu, keď po prihrávke Moronga prestrelil Száraza Hollý - 3:1. O sedem minút neskôr to mohlo s Michalovčanmi vyzerať ešte horšie, brankár Száraz však skvele zakročil pri zakončení Yaa z otočky. Domáci v ďalších minútach kontrolovali vývoj stretnutia, hostia vpredu dlho nič nevedeli vymyslieť, až z ničoho-nič v 71. minúte strelili kontaktný gól. Begala z pravej strany poslal loptu do šestnástky, Blažek ju v sklze pristavil iba pred Adekunleho, ktorý nechytateľnou strelou oživil nádeje "hrnčárovcov" na bodový zisk. Na ten však napokon nedosiahli, pretože domáci ich už do žiadnej šance nepustili. Naopak, v poslednej minúte riadnej hracej doby ešte mohol poistiť ich víťazstvo Fábry, ktorý si robil zálusk na hetrik, ale jeho zakončeniu chýbali centimetre.

MFK Skalica - MFK Zemplín Michalovce 3:2 (2:1)

Góly: 38. a 45. A. Fábry (prvý z 11 m), 50. M. Hollý - 28. Kanu, 71. Adekunle

Rozhodovali: Kráľovič - Ferenc, Čajka; 637 divákov

MFK: Junas - A. Krčík, Blažek, Hurtado, Rudzan - M. Nagy (60. Mášik), M. Hollý (88. Černek) - Morong (72. Kousal), A. Fábry, Yao (72. J. Švec) - Haša

MFK ZEMPLÍN: B. Száraz - D. Magda, Marjanovič, Volanakis, Kotula (72. Ceklič) - M. Begala (72. T. Slebodník), Njie, Peňa (87. I. Žofčák) - L. Jánošík (72. Krivokapič), Kanu (46. Adekunle), M. Marcin

Hlasy trénerov:

Pavol Majerník (tréner Skalice): "V úvodnom dejstve sme pôsobili veľmi nervózne. Súper hral výborne a my sme sa ťažko presadzovali v ofenzíve. Myslím si, že zlomovým momentom bola tá šanca Michaloviec, po ktorej mohli zvýšiť na 2:0, ale neinkasovali sme. Pomohla nám penalta a následne aj krásny gól Aďa Fábryho z priameho kopu. V druhom polčase sme si mohli zápas zatvoriť oveľa skôr, keď sme za stavu 3:1 mali dve veľké šance, ale dostali sme gól na 3:2. Razom bol zápas znovu nervózny. V momentálnej situácii som rád, že sme to stretnutie zvládli hlavne výsledkovo."

Norbert Hrnčár (tréner Michaloviec): "Prvý polčas bol absolútne šialený. Namiesto toho, aby sme vyhrávali 3:0, tak domácim sme ponúkli dva vianočné darčeky. Už v apríli... Ponúkli sme im možnosť otočenia zápasu. Také šance, aké sme mali, musíme premieňať a také hlúposti, aké sme spravili v posledných piatich minútach prvého polčasu, nemôžeme robiť. Prvé dejstvo z našej strany výborné, hrali sme dominantný futbal a domáci mali obrovské problémy s bránením našich útokov. Zápas sme mali rozhodnúť v prvom dejstve. V druhom sme sa spočiatku hľadali, inkasovali sme tretí gól, ale boli sme vrátiť sa do zápasu a hrozili sme až do konca. O to viac nás mrzí, že sme z neho nevyťažili viac, lebo jednoznačne sme z neho mali vyťažiť viac."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 6. mája o 18.00 hod.: Michalovce - Trenčín (8. kolo nadstavby)

Sobota 13. mája o 16.30 hod.: Ružomberok - Michalovce (9. kolo nadstavby)

Sobota 20. mája o 18.00 hod.: Michalovce - Zlaté Moravce (10. kolo nadstavby)

Foto: facebook MFK Skalica