Trojbodový zisk v rozlúčkovom zápase

2023-05-27 12:27:08

Deväť hráčov nastúpilo za dorast poslednýkrát.

Víťazstvom vo východniarskom derby zakončili sezónu 2022/23 michalovskí starší dorastenci. V stretnutí záverečného 26. kola prvej ligy U19 triumfovali v Košickej futbalovej aréne nad domácim FC Košice tesne 2:1. Zverenci lodivoda Jozefa Majoroša po bezgólovom prvom polčase síce hneď po prestávke inkasovali ako prví, ale potom v priebehu desiatich minút zásluhou Rolanda Buhaja a Samuela Šuľáka skóre otočili. Zemplínčania si tak zachovali prvoligovú príslušnosť aj pre nasledujúci ročník. Vo svojej šestnástej sezóne medzi elitou obsadili v konečnej tabuľke jedenástu priečku so ziskom 31 bodov.

Súboj v Košiciach bol rozlúčkou hráčov narodených v roku 2004. Z vekových dôvodov končí v dorasteneckej kategórii deviatka hráčov, konkrétne Peter Sukovský, Filip Florián, Roland Buhaj, Jaroslav Holp, Samuel Šuľák, Marcel Tancoš, Filip Bodnár, Norbert Matta a Alex Michalov. Všetci odohrali minimálne polčas aj vo svojom záverečnom zápase, navyše dvaja sa v ňom zapísali i do streleckej listiny. Aj touto cestou všetkým deviatim ďakujeme za odvedenú prácu v mládežníckych kategóriách MFK Zemplín a prajeme veľa šťastia v mužskom futbale.

FC Košice - MFK Zemplín Michalovce 1:2 (0:0)

Góly: 48. O. Reiter - 62. Buhaj, 72. S. Šuľák

MFK ZEMPLÍN: Mahurskyy (46. P. Sukovský) - T. Veselý (64. J. Gomboš), Buhaj, Florián, Holp - Tancoš, Musák (46. F. Bodnár), Foriš (46. Šuľák) - Petrík, Michalov (64. M. Pavúk), N. Matta

Foto: Róbert Andrejov