Odvetný zápas gól nepriniesol

2023-06-28 15:09:50

Michalovčania trikrát opečiatkovali konštrukciu brány.

Ani v druhom prípravnom stretnutí sa futbalistom MFK Zemplín Michalovce nepodarilo zvíťaziť ani skórovať. Po štyroch dňoch sa opäť stretli s druholigistom z Humenného a tentoraz sa so zemplínskym rivalom doma rozišli zmierlivo po bezgólovej remíze. V michalovskom drese sa znovu objavili nové tváre, prvýkrát za žlto-modrých nastúpili 24-ročný stredný záložník Martin Adamec, bývalý slovenský mládežnícky reprezentant, ktorý uplynulú jar odohral za Dubnicu nad Váhom, a 21-ročný senegalský útočník s francúzskym pasom Sidath Sow z FC Košice. Takisto premiéru v A-tíme MFK Zemplín si odkrútil brankár Peter Sukovský z vlastnej akadémie.

Celý zápas sa niesol v znamení michalovskej prevahy. Ako prvý mohol otvoriť skóre v 26. minúte Ananiadis, jeho strela však skončila na ľavej žrdi. Tesne pred prestávkou bol blízko ku gólu aj Bednár, no stroskotal na brankárovi Knurovskom. Po zmene strán domáci ešte viac zatlačili svojho súpera, hralo sa prakticky na jednu bránu, ale šťastena sa Michalovčanom otočila chrbtom, pretože dvakrát znovu mierili iba do konštrukcie brány. Najprv v 74. minúte skončila na brvne Cenajova pekná strela spoza šestnástky a o sedem minút neskôr aj ešte krajšia Žofčákova z priameho kopu.

MFK Zemplín Michalovce - FK Humenné 0:0

MFK ZEMPLÍN: B. Száraz (70. P. Sukovský) - M. Bednár (46. F. Vaško), Marjanovič, Volanakis - D. Magda, M. Adamec (55. S. Danko), Ananiadis (46. Cenaj), Holp (46. J. Sova) - L. Jánošík (46. I. Žofčák), M. Marcin (55. Sow), Adekunle (46. D. Pavúk)

FK: Knurovský (46. Vasilco) - V. Maťaš, J. Dzurík, L. Horváth, Komjatý - Avetisyan (46. Balica) - Streňo (73. Randozzo), Ahl, D. Andrič (46. S. Šuľák), Song - Skiba (46. Vujoševič, 68. O. Reiter)

Tréner Marek Petruš: "Aj v tomto zápase sme skúšali niekoľko nových hráčov, dvaja sa k nám pripojili iba v tomto týždni. Takisto sme nacvičovali nový herný systém. Škoda, že sa nám nepodarilo zvíťaziť, lebo sme viackrát nastrelili konštrukciu brány. Dá sa povedať, že vzadu to bolo bez chyby, ale potrebujeme sa už aj výsledkovo chytiť."

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú Michalovčania v sobotu 1. júla o 16.30 hod. v poľskom Arlamówe proti účastníkovi Ekstraklasy Zaglebiu Lubin.

Foto: Róbert Andrejov