Šimko novou posilou žlto-modrých

2023-07-08 15:08:27

Do Michaloviec prichádza z Prešova.

Káder prvoligových Michaloviec sa rozrástol o ďalšieho nového hráča. Po Martinovi Bednárovi a Danielovi Pavúkovi sa treťou letnou posilou MFK Zemplín stal obranca Lukáš Šimko. Dvadsaťštyriročný futbalista prichádza na prestup z Tatrana Prešov a so žlto-modrými podpísal kontrakt do konca roka 2025.

„Vedenie michalovského klubu sa mi ozvalo už skôr, ešte predtým, ako bolo oznámené meno nového trénera. Môj presun z Prešova sa síce dlhšie naťahoval, ale napokon všetko dobre dopadlo. Teším sa, že som v Michalovciach a som nadšený z toho, že dostanem príležitosť hrať prvú ligu,“ povedal na úvod Lukáš Šimko, ktorého miesto na ihrisku je na pravom kraji obrany.

Lukáš Šimko, narodený 30. júna 1999, pochádza z Veľkého Šariša, kde aj robil prvé futbalové kroky. V žiackom veku sa presunul do neďalekého Prešova – najprv do FAMT a potom do Tatrana. Na jeseň 2020 zamieril do druholigového Slavoja Trebišov a po dvoch sezónach sa vrátil do metropoly Šariša. V Prešove bol v minulom ročníku pevnou súčasťou defenzívy Tatrana, ktorému len o chlp ušiel postup do najvyššej súťaže. Tam ho mal pod palcom kormidelník Marek Petruš, s ktorým bude spolupracovať aj v Michalovciach.

„S trénerom Petrušom sa dobre poznáme. Nielen z minulej sezóny, ale viedol ma aj v minulosti v prešovskom doraste. Určite zavážilo aj to, že on prišiel na lavičku MFK Zemplín. Pre mňa je to výborný tréner, ktorý mi určite pomôže v rozvoji,“ uviedol Lukáš Šimko, ktorý opäť rozšíril prešovskú enklávu v Michalovciach. Okrem trénerov Petruša s Havrilom pôsobia v klube aj Matúš Marcin, Daniel Magda, Martin Bednár a Daniel Pavúk. „Chlapcov som samozrejme poznal, avšak osobne nie všetkých. Napríklad s Danom Pavúkom som hrával ešte za dorast. Som rád, že znovu budeme pôsobiť v jednom tíme.“

Šikovný blondiak zažije v Michalovciach prvoligovú premiéru. „Chcem čo najviac hrávať a zbierať štarty v prvej lige. Verím, že mužstvu pomôžem nielen v defenzíve, ale aj v ofenzíve. Čo sa týka tímových cieľov, určite chceme bojovať o prvú šestku a v tabuľke sa pohybovať čo najvyššie. Hlavné je, aby chodilo na naše domáce zápasy čo najviac ľudí,“ uzavrel debatu Lukáš Šimko.

Foto: Róbert Andrejov