Michalovčania si zo Senca vezú tri body!

2015-04-03 12:00:00

Zverenci trénera Františka Šturmu triumfovali pri Seneckých jazerách 2:0, keď góly dali Samuel Bayón a Vernon De Marco Morlacchi.

Michalovské A-mužstvo vstúpilo do prelínačky víťazstvom! Na pôde Senca triumfovali hráči MFK Zemplín v súboji úvodného kola DOXXbet ligy skupiny o postup do Fortuna ligy 2:0 (0:0), keď oba presné zásahy zaznamenali po zmene strán.

Od začiatku stretnutia boli lepším mužstvom Zemplínčania, ktorí začali aktívne a hneď v 5. minúte aj opečiatkovali brvno, no asistent rozhodcu aj tak odmával ofsajd. Hra sa odvíjala prevažne na domácej polovici ihriska, ale útoky žlto-modrých zväčša končili pred šestnástkou Senca. Nezapršalo ani z viacerých štandardných situácií, či už z rohov alebo po priamych kopoch. Brankári na oboch stranách nemali veľa práce, a tak sa úvodného dejstvo hry skončilo bez gólov.

Po zmene strán pokračovala prevaha Michalovčanov a po piatich minútach hry pohrozili po dobre zahranom rohovom kope, no gól nevsietili. Podarilo sa to až v 55. minúte skúsenému Bayónovi, ktorý po centri z ľavej strany hlavou prekonal domáceho gólmana Kostolanského. Favoritovi zápasu po tomto zásahu ešte viac narástli krídla a hru mal vo svojej réžii. Druhý gól sa hosťom podarilo zaznamenať v 67. minúte, keď po centri sprava zakončil Morlacchi a upravil na 0:2. "Šturmovci" kontrolovali vývoj duelu a v závere ešte raz pohrozili, ale gól už nedali. Zo Senca si tak zaslúžene odviezli historicky prvé víťazstvo.

ŠK Senec - MFK Zemplín Michalovce 0:2 (0:0)

Góly: 55. Bayón, 67. Morlacchi

ŽK: 19. Bedecs, 82. Pomichal, 84. Lénárth - 63. Bayón, 85. Streňo

Rozhodoval: Jaška - 325 divákov

ŠK: Kostolanský - Hlavatovič, Polgár, Asanovič, Morháč - Bedecs, Lénárth - Lago (63. Pomichal), Ngeyitala, Tomovič (73. Rechrech) - A. Kováč (61. Konnsimbal)

MFK ZEMPLÍN: Kira - Perez, Michal Gallo, Podhorin, Šimčák - Grič - B. Bališ (77. Streňo), Bayón (90+. Turík), Morlacchi, Montero (64. M. Koscelník) - D. Kunca

Tréner František Šturma: "Zápas sa mi hodnotí veľmi dobre, pretože oproti predcházajúcim jarným súbojom som tam dnes videl obrovský posun dopredu. Chlapci podali neskutočný tímový výkon, teda to ča nás zdobilo v jesennej časti. Súpera sme k žiadnej vážnejšej šanci nepustili a zvíťazili sme úplne zaslúžene."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 11. apríla o 15.30 hod.: Michalovce - Šaľa (2. kolo)

Sobota 18. apríla o 15.30 hod.: Sereď - Michalovce (3. kolo)

Sobota 25. apríla o 17.30 hod.: Michalovce - Nitra (4. kolo)