Rezerva doplatila na prespatý úvod

2015-03-16 12:00:00

Dostala rýchle dva góly, potom prišla aj o vylúčeného Lechmana. Skúsený súper si už výhru vziať nenechal.

Jarnú premiéru si hráči michalovskej rezervy bojujúci o udržanie sa medzi regionálnou elitou odkrútili proti súperovi z Lipian, ktorý brázdi horné priečky treťoligovej tabuľky. Šarišania v metropole Zemplína zvládli rolu papierového favorita, keď nad „béčkom“ vďaka parádnemu vstupu do zápasu zvíťazili najtesnejším rozdielom 2:1.

Trošku sa uspokojili

Futbalisti ŠK Odeva už v 17. minúte vyhrávali dvojgólovým rozdielom, keď sa presadili skúsení Ivan Pončák a Miroslav Drobňák. „Nevedeli sme, v akom zložení rezerva proti nám nastúpi, o to zodpovednejšie sme začali. Úvod bol z našej strany výborný, rýchlo sme si vypracovali náskok a hru sme mali pod kontrolou,“ rozhovoril sa kapitán Lipian Tomáš Šimko. Keď v samom závere prvého polčasu musel po druhej žltej karte predčasne putovať pod sprchy domáci obranca Michal Lechman, zdalo sa, že Šarišania bez problémov dokráčajú k trom bodom. Ale Michalovciam sa podarilo aj v oslabení duel zdramatizovať. „Trošku sme sa uspokojili, asi sme si mysleli, že to pôjde samo. Možno ak by sme dali gól na 3:0, lebo šance sme nato mali, bolo by po zápase. Vďakabohu že sme vyhrali.“ Triumf z ihriska súpera hneď v úvode jari veľmi poteší. „Na toto sme čakali, tri body vezieme domov a už sa tešíme na Plavnicu. Doma chceme získať ďalšie tri body,“ dodal 34-ročný T. Šimko.

Verili aspoň v remízu

Nebyť prespatej úvodnej štvrťhodiny mohol včerajší súboj pre michalovské B-mužstvo dopadnúť ináč. „Bolo to ťažké, lebo v zime sme spolu netrénovali, zišli sme sa vôbec prvýkrát. Súper mal skúsenejší tím, u nás v základnej zostave nastúpili dokonca aj mladší dorastenci. Nie je jednoduché potom hrať, keď prehrávate rýchlo o dva góly. Navyše tesne pred prestávkou sme prišli o vylúčeného Miša Lechmana,“ hovoril stredopoliar MFK Zemplín Juraj Kiss, ktorý gólom v 67. minúte aspoň vykresal iskierku nádeje pre svoj tím. „Na ihrisko prišiel Stano Danko, ktorý to v strede oživil, do šancí sme sa však veľmi nedostávali. Po strelení kontaktného gólu sme mali ešte dostatok času na vyrovnanie, ale skúsený súper vedenie udržal. Škoda, remízu sme mohli dosiahnuť, aj sme v ňu verili. Žiaľ, nezískali sme ani bod,“ uviedol 19-ročný J. Kiss. Michalovčania tak po tejto prehre klesli na samé dno treťoligovej tabuľky. 

Zdroj: denník Korzár