Medzi druholigovými šestnástkami III.

2015-02-23 12:00:00

Denník Šport uverejnil posledný tretí diel o prípravách druholigových tímov na jarné majstrovské boje.

Na Pohroní dvojica talentov z MŠK Žilina. Košická Lokomotíva uháňa plnou parou pod Tatrami. Napätá situácia v Moldave. Ponúkame vám záverečnú časť o zimnej príprave druholigových klubov.

FC NITRA

Nitrania odohrali v strede týždňa desiaty prípravný zápas s druholigovým Baníkom Karviná (1:1, Paukner z 11 m). Nastúpili v zostave: Stránský - Kostoláni, Harbuľák, Kolmokov, Kotora – Petráš - Kemlage, Rakovan, Fábry - Benčík, Paukner. Striedali: Ďurek, Šmehyl, Kotrík, Petráni a Balaj. „Karviná podobne ako pred ňou Honvéd Budapešť (0:1, pozn. red.) nás preverila po všetkých stránkach. Bola futbalovejšia, spokojný môžem byť s organizáciou hry v defenzíve. V útočnej fáze sa prejavilo, že viacerí hráči boli minulý týždeň chorí. Do prvého ostrého zápasu v Slovnaft cupe zostávajú ešte dva týždne a verím, že sa pripravíme tak, aby sme boli Slovanu zdatným súperom,“ poznamenal tréner Michal Hipp.

FK POHRONIE ŽIAR NAD HRONOM DOLNÁ ŽDAŇA

Zo Žiliny prišli na hosťovanie brankár František Plach, vnuk žilinskej brankárskej legendy ako náhrada za Jána Maleca, ktorý sa vrátil do rodného kraja pod Tatrami a útočník Marek Zuziak namiesto Mariána Adama. Smolu mal tvorca hry Lukáš Pelegriny, ktorý sa po operácii kolena zapojil do prípravy, no zranil si členok. „Želal by som si lepší zdravotný stav hráčov, no do začiatku jarnej časti je dosť času na doliečenie,“ podotkol Štefan Zaťko, ktorý bol s mužstvom do nedele na sústredení v hoteli Termál vo Vyhniach. V sobotu odohral zápas s Tepličkou a o týždeň s Dunajskou Lužnou.

ŠK SLOVAN BRATISLAVA juniori

Juniorka vyhrala v strede týždňa nad rovesníkmi Jihlavy 4:2 (Sabo, Čambal, Tichý, Mikuš) a predtým v Dubnici 4:0 (Tichý 2, Sabo 2). „S hrou som bol spokojný, najviac ma teší, ako chalanov futbal baví. To je základný predpoklad, aby sa bavili aj diváci. A ešte si želám, aby s blížiacim sa začiatkom jarnej časti ortuť v teplomeri stúpala,“ dodal tréner Ladislav Pecko, ktorého asistentom sa stal Tibor Jančula. Pripomíname, že na začiatku zimnej prípravy odišiel stopér Bagi do arménskeho Banants Jerevan na hosťovanie do konca mája 2015 (trénerom tamojšieho mužstva je Zsolt Hornyák, bývalý hráč Slovana i tréner mládeže). Kotula, Gašparovič, Sipľak, Čermák a Ďuriš sú v kádri „A“ mužstva.

FC ŠTK 1914 ŠAMORÍN

„Modrí“ sa pripravujú na umelom trávniku v Bratislave i na domácej prírodnej tráve. Uplynulý víkend prehrali s rumunským treťoligistom CS Sepsi 0:1 a s Nededom 0:2. „Snažíme sa odstraňovať chyby v defenzíve a stále sa boríme aj s útočnou fázou. Verím, že do začiatku jarnej časti sa zlepšíme. Pozitívom je, že príprava prebieha hernou formou a kondične sme na tom dobre,“ konštatoval manažér klubu a hrajúci asistent trénera Jozef Medgyes, ktorý ocenil stmelenú partiu, do ktorej dobre zapadli obidvaja noví hráči - podhrotový útočník Pavúk z Bardejova i srbský stredopoliar Kaležič a takisto piati odchovanci. Po sobotňajšom zápase v Senici sa mužstvo presunulo na ples klubu.

MŠK RIMAVSKÁ SOBOTA

Krajný obranca Migaľa prestúpil do Podbrezovej. „Lukáš odviedol u nás kus poctivej roboty. Oslabili sme sa, ibaže nikomu nebudeme brániť hrať vyššiu súťaž,“ podotkol vedúci mužstva Attila Domík. Zo Škótska sa po mesiaci vrátil stredopoliar Jozef Čertík, staronovou tvárou je aj krajný stredopoliar Mihajlo Popovič. „Mrzí nás, že zo zostavy vypadol Miro Almaský, ktorý na jeseň nastúpil za dva kluby – za Ružomberok púhe tri minúty a za Liptovský Hrádok, takže za tretí klub v jednom ročníku už hrať nemôže,“ pripomenul Domík. Soboťania odohrali minulý týždeň dobrý zápas v Banskej Bystrici (0:0), aj s Dolnou Ždaňou, hoci prehrali 1:4 (Kolorédy). V piatok si zmerali sily na prírodnej tráve v Šahách s MTK Budapešť bez zraneného tria Poremba, T. Trabalík, Petráni.

FC LOKOMOTÍVA KOŠICE

Mužstvo ťahá plnou parou na sústredení v Štrbe. Z hotela majiteľa klubu dochádza dva razy denne na umelý trávnik v Spišskej Belej. „Chlapci trénujú s veľkou chuťou,“ zdôraznil tréner Dušan Ujhely. Z Moldavy prišiel na prestup Zajac a na hosťovanie Petričko, český dorastenecký reprezentant Špavelko bude hosťovať z Baníka Ostrava a Šulákovi z Humenného vybavujú študentské hosťovanie. V programe sústredenia sú štyri zápasy, trénera potešil výkon a víťazstvo nad Popradom 4:3 (Labun 3, Petričko), ďalej nad Tepličkou (2:0) a Spišskou Belou (6:1). Sústredenie vyvrcholilo sobotňajším zápasom v Spišskej Novej Vsi. „Pre zranenie nemohli nastúpiť Kolek, Kinský, Fábry, Cuprišin a Konkoľ, verím, že do prvého majstráku budú zdraví. Naším cieľom je pripraviť mužstvo po hernej aj mentálnej stránke tak, aby sa dokázalo vyrovnať s náročnými jarnými stretnutiami a udržali sme sa v druhej lige,“ dodal Ujhely, ktorému vypomáha manažér Alexander Sekula a tréner brankárov Bartolomej Majerník.

FK BODVA MOLDAVA NAD BODVOU

Podľa našich informácií je vo vedení klubu napätá situácia. Skupina podnikateľov z Veľkej Idy získala do prenájmu štadión a snaží sa ovládnuť klub. Najbližšie dni ukážu, či a ako sa budú v klube angažovať. Petričko a Zajac odišli do Lokomotívy Košice, Brazílčanovi Rezedeovi vypršala platnosť víz, Mensah sa vrátil zo skúšky v Honvéde Budapešť. S mužstvom trénujú pod vedením Tomáša Danka aj štyria Ukrajinci, no nemajú ešte vybavené hráčske formality. To už bude zrejme úloha pre nový výbor FK Bodva, rovnako vyrovnať staré podlžnosti.

MFK DOLNÝ KUBÍN

Zdá sa, že katastrofický scenár sa nenaplní. Hráči dostali prvú výplatu za január. V ďalších mesiacoch sa podujal finančne zabezpečiť klub taliansky sponzor. Tréner Tommaso Volpi sa ujal funkcie začiatkom týždňa, doterajšiu zimnú prípravu viedol Pavol Bača. Momentálne trénuje trinásť hráčov (medzi nimi sú štyria Taliani), už druhý týždeň sa s mužstvom nepripravuje brankár Ivan Trabalík. Skončili aj Bezák so Sopúchom. Dolnokubínčania vyhrali nad Dolnou Ždaňou 3:2 (Pantone 3), v Námestove 3:1 (Pantone 2, Laura) a nad dorastom Ružomberka 6:1 (Sani 2, Otruba 2, Drengubiak, Murín). V sobotu sa predstavili v Martine.

SLAVOJ TREBIŠOV

Skúsený Jaroslav Capko uprednostnil pred návratom hosťovanie vo Veľkom Horeši, Krochtovi sa skončilo hosťovanie zo Sečovskej Polianky a brankárovi Barátovi z Tatrana Prešov. „Mám záujem, aby pokračoval v hosťovaní do konca ročníka,“ vyslovil želanie tréner Martin Uporský. V zimnej príprave sa vrátil do Slavoja 20-ročný ukrajinský brankár Sivakivskij, z Michaloviec prišiel stredopoliar Jacko a z KAC Košice útočník Stropkay. Slavoj prehral v Stropkove 2:4 (Bandoľa, Basnay). „Základ mužstva tvoria naši odchovanci, ktorí majú šancu okúsiť druhú ligu. Potrebujú dozrieť futbalovo aj ľudsky. Majú pred sebou veľkú perspektívu, ale aj veľa roboty. Jarné prázdniny na budúci týždeň využijeme na dvojfázové tréningy, keďže v mužstve máme viacerých študentov. Mladí chlapci sa môžu zlepšovať vo všetkých smeroch a to mi na spolupráci s nimi imponuje a baví ma. Verím, že sa úspešne pobijeme o záchranu,“ dodal 46-ročný trebišovský tréner.

Zdroj: denník Šport