V druhom súboji v Turecku najtesnejšia prehra

2015-02-13 12:00:00

Inkasovali sme už v 6. minúte, napokon ten gól aj rozhodol. Michalovčania doplatili na nedôraznú koncovku.

Druhá zápasová previerka na hernom sústredení v tureckej Antalyi futbalistom druholigového A-mužstva MFK Zemplín Michalovce po výsledkovej stránke nevyšla, pretože aj napriek veľmi dobrému výkonu predovšetkým v druhom dejstve hry zverenci trénera Františka Šturmu podľahli účastníkovi druhej švédskej najvyššej súťaže Siriusu najtesnejším rozdielom 0:1 (0:1).

Stretnutie so Švédmi sa uskutočnilo v letovisku Kamar, kam museli Zemplínčania cestovať asi hodinu autobusom. Hralo sa na výbornom ihrisku a malo svoju kvalitu zásluhou oboch tímov. Sirius bol oveľa silnejším protivníkom žlto-modrých ako bola Stara Zagora. Hráči v bielych dresoch svoju kvalitu ukázali hlavne v prvom polčase, v ktorom boli lepším mužstvom ako Michalovce. Už v 4. minúte pohrozil z priameho kopu Pehrsson, ale vystrelil nepresne. O dve minúty nato sa už Švédi radovali z vedúceho gólu: po spätnej prihrávke Larsona sa do lopty oprel Gustafsson a umiestnenou strelou z hranice šestnástky nedal Kirovi šancu - 1:0. Súper zo Škandinávie bol pri chuti, krátko nato to skúšal Eriksson, no vystrelil nad. Michalovčania sa zväčša len bránili a prvýkrát ohrozili bránu A. Anderssona až v samom závere prvého polčasu, keď sa po Leškovej prihrávke dostal do veľkej šance Streňo, no loptu napálil len do brankára.


Po zmene strán sa karta obrátila a aktivitu na svoje kopačky prevzal slovenský druholigista. V 53. minúte sa pomedzi obrancov súpera preštrikoval Regáli, dostal sa až pred A. Anderssona, no ten jeho strelu vyrazil na rohový kop. Potom nabil Streňo na strelu Kuncovi, ten však bránu minul, a hneď nato sa neujal ani priamy kop Montera, ktorý zneškodnil švédsky gólman. Štvrťhodinu pred koncom po Kuncovej prihrávke zakončil striedajúci Koscelník nad. Zemplínčania stupňovali tlak, ale proti vyrovnaniu bol skvelý brankár A. Andersson, ktorý v 85. minúte najprv vyrazil Kuncov pokus a z následného rohu bravúrne zneškodnil Dankov volej. Z následného protiútoku mohol Sirius spečatiť svoje víťazstvo, avšak rýchly protiútok nezakončili gólom, keď po zakončení Gustafssona vytiahol parádny zákrok Macej. V samom závere sa neujal ani strelecký pokus Šimčáka, ktorý skončil na bočnej sieti, preto aj napriek výbornému výkonu v druhom polčase MFK Zemplín Švédom tesne podľahol.

IK Sirius FK - MFK Zemplín Michalovce 1:0 (1:0)

Gól: 6. Gustafsson

IK: A. Andersson - Larson (56. Berg), Nyström, Pehrsson, Engberg (75. Thörn) - Sarfo, Thor - J. Andersson, Eriksson, Gustafsson - S. Silva (46. Lundbäck)

MFK ZEMPLÍN: Kira (60. P. Macej) - Perez, Michal Gallo, Podhorin, Montero (73. Šimčák) - Turík - M. Regáli (53. M. Koscelník), Bayón, A. Leško (53. S. Danko), D. Kunca - Streňo (73. L. Tóth)

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú Michalovčania v Turecku v pondelok 16. januára o 15. hodine miestneho času proti poľskému tímu MKS Drutex Bytovia Bytów.