Povzbudenie za vysnívaným cieľom

2014-11-19 12:00:00

Jesenný šláger vo Zvolene lepšie zvládli Michalovčania, čo odznelo v táboroch oboch mužstiev po stretnutí?

Na domácu rozlúčku s jeseňou mali diváci vo Zvolene voľný vstup. Sledovali maximálne nasadenie obidvoch mužstiev, Michalovčania krajšie kombinovali, no v prvom polčase im chýbal väčší dôraz v koncovke. Domáci Lukáč mohol po polhodine otvoriť skóre, ale v nájazde na brankára vystrelil vedľa. Zvolenčania sa zbytočným vylúčením v úvode 2. polčasu oslabili a keď stratili v stredovom kruhu loptu, tá sa bleskovo dostala na ľavé krídlo k Bayónovi, španielsky tvorca hry sa uvoľnil a ideálne odcentroval na hlavu nabiehajúceho Kuncu – 0:1.

„Tréner Šturma mal zrejme ,ciťák’, keď ma po prvom polčase presunul z kraja útoku na hrot, kde som si vymenil miesto s Leškom. Gól hlavou je vzhľadom na moju útlu postavu výnimočný a som veľmi šťastný, že som pomohol k víťazstvu. Bol to pre nás zrejme najdôležitejší zápas jesennej časti a utvrdil nás v tom, že máme dobré mužstvo. Sme super partia, navzájom si rozumieme, každý za každého bojoval, nechal na ihrisku srdce,“ podotkol bývalý mládežnícky reprezentant, ktorý sa po krátkom pôsobení v Podbrezovej vrátil na začiatku jesennej časti do materského klubu.

„Zahrať si ligu v Michalovciach je pre nás výzva a sen. Už niekoľko rokov sa usilujeme o postup, teraz sme na dobrej ceste, ale pred nami je ešte dlhá sezóna. Musíme ísť od zápasu k zápasu, na každého súpera sa dobre pripraviť a proti každému si môžeme trúfať na víťazstvo,“ zdôraznil Dominik Kunca.

Jeho gól pomohol aj Zvolenčanom zvýšiť útočnú aktivitu, nádhernú strelu kapitána Kamendyho z 25 metrov do vinkla vyrazil brankár Kira fantasticky nad brvno. „Chceli sme sa na Michalovce dotiahnuť, dali sme do toho všetko, ale niekedy ani to nestačí... Prvá domáca prehra však nemôže negovať doterajší priebeh. Odohrali sme výbornú jeseň, od začiatku sme sa pohybovali na prvom-druhom mieste, čo nikto nečakal. V poslednom jesennom kole ideme do Košíc a pokúsime sa bodovať,“ dodal Andrej Kamendy.

Zdroj: denník Šport, foto: Ivan Golembiovský