Družstvo U17 otočilo duel s Banskou Bystricou

2014-10-25 12:00:00

S Duklou prehrávali Michalovčania už 0:2, napokon vyhrali 3:2. Celok U16 s rovnakým súperom remizoval 0:0.

V sobotu sa okrem druholigového A-mužstva na domácej pôde predstavili aj mladší dorastenci MFK Zemplín Michalovce. Tí v zápasoch 12. kola Dôvera I. ligy U17 a U16 na svojej umelej tráve nastúpili proti Banskej Bystrici. Družstvo U17 zabodovalo naplno, keď Duklu zdolalo 3:2 (0:1), a celok U16 remizoval so Stredoslovákmi 0:0, čím natiahol sériu bez prehry už na päť stretnutí.

U17

Asistent trénera Tomáš Kozár: "Počas celého duelu sme mali drvivú prevahu a boli sme jednoznačne lepší. Súper prišiel s úmyslom iba brániť a hrať na brejky, čo my u našich mládežníckych kategóriách v žiadnom prípade nepreferujeme. Bystričania boli štyrikrát pri našej bráne, z toho vyťažili dva góly a raz išli sami na bránu. Pri tom tlaku, ktorý sme mali, aj za stavu 0:2, som veril, že to otočíme, a podarilo sa. Dvoma gólmi hlavou sa zaskvel Martin Bednár, ktorý nám prišiel pomôcť z U19. Družstvo potiahli aj ďalší hráči, ale nechcem nikoho vyzdvihovať, podali dobrý kolektívny výkon a makali až do konca.Škoda, že sme takto nepristúpili aj k iným zápasom, mohli sme mať na svojom konte menej prehier a o pár bodov viac. Chlapcom gratulujem, s ich výkonom som spokojný. Pred nami je posledný zápas v Senici, kde by sme chceli niečo uhrať, pokúsime sa tam zvíťaziť."

MFK Zemplín Michalovce - FK Dukla Banská Bystrica 3:2 (0:1)

Góly: 56. a 62. M. Bednár, 72. M. Zlacký - 1. Orság, 44. Nepšinský

ČK: 77. Martinec (Banská Bystrica)

MFK ZEMPLÍN: D. Slávik - Vinc, D. Špak, Poprik (65. Ciganoc), D. Petro - A. Horváth (41. Masnica), P. Kolesár, Lehotský (41. R. Lukáč), M. Bednár, D. Sopata - M. Zlacký

U16

Asistent trénera Jaroslav Dargaj: "Úvod z našej strany nebol veľmi dobrý, možno to bolo aj tým, že cez týždeň nám kvôli zlému počasiu odpadli dva tréningy a aj ten predzápasový bol len krátky, a chlapcom to asi neprospelo. V prvom polčase sme mali dve dobré šance na strelenie gólu, ktoré sme však nepremenili. Súper sa do veľkých príležitostí nedostával. V druhom polčase prevzala Banská Bystrica iniciatívu, po vylúčení Richarda Princza po hodine hry sme už hrali viac-menej iba na brejky. Jeden dobrý sme mali, ale nevyužili sme to, tak sa zápas skončil bezgólovou remízou."

MFK Zemplín Michalovce - FK Dukla Banská Bystrica 0:0

ČK: 60. Princz (Michalovce)

MFK ZEMPLÍN: T. Majerník - Gužiňák, Manduľák, P. Novák, Marcinčák (51. Bumbera) - M. Ebský (78. D. Vasiľ), M. Vaško, Princz, Saxa, M. Fedor (64. Matuščák) - Polačko (80. Kotlár)

Najbližšie stretnutia odohrajú Michalovčania v stredu 29. októbra na pôde Senice (U17 o 12.30 hod., U16 o 14.30 hod.).