Rezerva doma remizovala s lídrom tabuľky

2014-10-21 12:00:00

V stretnutí michalovského B-mužstva s prešovskými juniormi - posledného tímu tabuľky s prvým - gól nepadol.

V utorok popoludní nastúpili v Topoľanoch futbalisti rezervného tímu MFK Zemplín Michalovce na dohrávané stretnutie 13. kola III. ligy skupiny Východ proti juniorskému celku 1. FC Tatran Prešov. Súboj posledného mužstva pelotónu s prvým sa napokon skončil bezgólovou remízou. Michalovčania tak získali vôbec prvý bod na domácom ihrisku a vďaka nemu sa odlepili z dna tabuľky, na ktoré odsunuli Sabinov.

Na ťažkom teréne sa hral futbal solídnej úrovne, konečne súper Michalovčanov neprišiel iba brániť. V úvodnej desaťminútovke práve prešovský líder ako prvý skúšal otvoriť skóre, ale strelecké pokusy Kraľoviča a Ivanko-Maceja sa neujali. Potom nepríjemne tečovaná prízemná strela domáceho Jacka išla iba tesne vedľa a v 19. minúte po Gamkrelidzeho prihrávke Kiss zo šiestich metrov napálil loptu do brvna. Krátko pred uplynutím polhodiny hry to skúšal aj Michalovčan Lukáč, jeho pokus vyrazil brankár Talian na roh. V 33. minúte sa opäť triasla konštrukcia brány Tatrana, Calvova parádna strela opečiatkovala brvno. V závere prvého polčasu prišli dve tutovky Prešova, najprv po centri Kačalu Šafranko z dvoch krokov prekopol bránu a potom po chybe v obrane vytiahol proti Micherdovi skvelý zákrok Dovba.

Po zmene strán pokračoval obojstranne útočný futbal, hralo sa hore-dole, oba tímy sa snažili streliť gól. V 54. minúte to z ľavej strany skúšal Jacko, Talian bol na mieste. Po hodine hry potiahol od poliacej čiary loptu až pred súperovu šestnástku Leško, ale aj s jeho strelou si poradil skúsený gólman Prešova. O pár minút nato poslal Leško ľahký center za prešovskú obranu, kde si nabiehal Calvo, loptu však zblízka do brány neusmernil. Na druhej strane si gólman Dovba poradil s nevydareným priamym kopom striedajúceho Bujňáka, ktorý sa pri jeho zahrávaní trošku pošmykol. V úplnom závere sa ešte hostia po Dovbovom zákroku na Ivanko-Maceja v pokutovom území dožadovali penalty, ale u rozhodcu neuspeli. Ten namiesto toho okamžite ukončil zápas... Remíza je však úplne spravodlivá.

MFK Zemplín Michalovce B - 1. FC Tatran Prešov juniori 0:0

ŽK: 77. A. Leško, 90. A. Devečka - 77. Petko, 90+. Ivanko-Macej

Rozhodoval: Lipták - 55 divákov

MFK ZEMPLÍN B: Dovba - A. Horváth (66. M. Janočko), S. Danko, A. Devečka, Lechman - L. Jacko, Gamkrelidze, A. Leško, Calvo, R. Lukáč - J. Kiss (46. Tubonemi)

1. FC TATRAN jun.: Talian - Kačala, Luberda, Štefančík, Durilla - Jopek - Micherda (71. D. Lukáč), Ivanko-Macej, Keresteš, Kraľovič (81. Bujňák) - P. Šafranko (56. Petko)


Najbližší program MFK Zemplín:

Nedeľa 26. októbra o 14.00 hod.: Stropkov - Michalovce B (14. kolo)

Nedeľa 2. novembra o 10.30 hod.: Michalovce B - Haniska (15. kolo)

Nedeľa 9. novembra o 10.30 hod.: Michalovce B - Bardejovská Nová Ves (16. kolo)