Dnes nás čaká ďalší futbalový sviatok

2014-10-14 12:00:00

V Michalovciach sa v utorok predstavia prvoligové Zlaté Moravce, domáci by radi zopakovali predchádzajúci pohárový výkon.

Na ďalší futbalový sviatok v priebehu necelého mesiaca sa v utorok môžu tešiť futbaloví priaznivci z celého zemplínskeho regiónu. Michalovský MFK Zemplín o 15.30 hod. privíta na svojom štadióne v súboji 4. kola Slovnaft Cupu účastníka najvyššej súťaže FC ViOn Zlaté Moravce. Pre divákov je opäť pripravené „rodinné“ vstupné v cene 2 eurá alebo permanentka zdarma, pokiaľ si kúpia dres žlto-modrých. Očakáva sa kvalitný futbal aj rekordná návšteva. Podarí sa rozbehnutým Zemplínčanom vyliať z pohára aj ďalšieho prvoligistu?

Lopta je guľatá

Kým Zlatomoravčania mali počas uplynulého víkendu reprezentačné voľno, Michalovčania v sobotu nastúpili na ihrisku Liptovského Mikuláša. Tu potvrdili skvelú formu a po výbornom výkone zdolali jeden z popredných celkov DOXXbet ligy hladko 3:0, čím natiahli svoju víťaznú druholigovú sériu už na poltucet zápasov. Teraz si mužstvo od Laborca trúfa aj na FC ViON. „Nastúpime proti kvalitnému tímu, v ktorom je viacero skúsených, ale aj šikovných mladších hráčov. Sme veľmi radi, že budeme hrať na domácej pôde s prvoligovým mužstvom, pretože súper určite nepríde brániť ako celky z nižších súťaží, ale bude hrať futbal, čo nám vyhovuje. Môžeme sa tešiť na dobrý futbal,“ povedal stredopoliar MFK Zemplín Georgii Gamkrelidze. Podľa neho je v silách lídra východnej skupiny druhej najvyššej súťaže favorita poraziť. „Lopta je guľatá, dopredu žiadny zápas nemá víťaza. Budeme sa snažiť podať čo najlepší výkon, radi by sme zahrali tak, ako proti Podbrezovej.“

Presadí sa proti ViOnu opäť?

V krátkom čase zažijú michalovskí futbalisti ďalší zážitok, keď si opäť zmerajú sily s účastníkom Fortuna ligy. „O motiváciu máme postarané. Len takéto zápasy nás posúvajú v kariére vpred, je lepšie hrať s prvoligovými mužstvami, ako s tými, ktoré hrajú nižšiu súťaž,“ hovoril G. Gamkrelidze. So Zlatými Moravcami si na súťažnej úrovni žlto-modrí zmerajú sily po vyše štyroch rokoch a práve tento gruzínsky legionár je zatiaľ posledným hráčom, ktorý rozvlnil sieť ViOnu (v marci 2010). Čo by povedal na strelecké repete? „Bol by som rád, keby som opäť skóroval, ale takisto aj podal dobrý výkon. Veď v lete som bol v Moravciach aj na skúške, avšak nezostal som tam, hoci som trénera Mráza zaujal. Nič sa nedeje, taký je futbalový život,“ pokračoval G. Gamkrelidze a na záver dodal: „Chcel by som pozvať divákov na štadión, aby nás podporili a fandili nám. Určite uvidia kvalitný futbal.“ V 4. kole pohára sa ešte stále hrá na jeden zápas, víťaz postúpi do 5. kola. Ak sa duel skončí v riadnom čase nerozhodne, nepredlžuje sa, ale hneď prídu na rad strely zo značky pokutového kopu.

Zdroj: denník Korzár