Liptáci nechcú ďalšiu prehru

2016-04-23 12:00:00

Michalovskí futbalisti sa dnes večer predstavia na pôde Ružomberka, kde naposledy siahali na tri body, získali však aspoň jeden.

Ružomberčania nechcú viac cúvať v tabuľke. Po 25. kole sa v nej dostali až na 4. miesto, ale odvtedy spadli na súčasné siedme. Môžu za to tri ligové prehry. K nim aj dve pohárové s Trenčínom a na svete je ich nevydarená šnúra - päť prehier v súťažných zápasoch. Hovoria, že proti Michalovciam sa chcú vrátiť na víťaznú vlnu. "Po sérii neúspešných výsledkov chceme vyhrať nad Michalovcami. Nemôžeme ich podceniť. Atmosféra v kabíne nie je pochmúrna. Hrali sme proti silným súperom a nepodarilo sa nám zdolať ich. Myslíme však stále pozitívne," povedal kremenitý stopér Ján Maslo.

Michalovčania sa znova zamotali, aj vlastnou vinou, aj pričinením skalických víťazstiev, do boja o záchranu. Sedem zápasov sú bez výhry. "Obidvom mužstvám ide o veľa, jedno hrá o európsky pohár, druhé o záchranu," vravel tréner východniarov Stanislav Griga, ktorého mužstvo by dnes urgentne potrebovalo k desiatim bodov zvonku čo i len jeden. "Chceme podať bojovný výkon a verím, že na ihrisku súpera konečne prispejeme k napätiu z hľadiska výsledku. Nechcem sa dívať na súpera a jeho sériu. Uvedomujeme si, že mužstvá pred zápasom s nami majú podľa vyžrebovania ťažkých súperov. Tým sa netreba dať zmýliť. Ružomberok má kvalitu na ihrisku i na lavičke. Pre nás je to zápas o nás. Mali by sme byť vonku odvážni a nebezpeční, ukázať to, ako vieme zahrať doma." Po zraneniach znova trénujú Khubutia a Lukič, ale na zápasové nasadenie to ešte nie je.

MOTÍV ZÁPASU

Prelomí Ružomberok sériu piatich prehier? Papierovo to tak vyzerá, lenže pozor, aj na jeseň bol pred domácim zápasom s Michalovcami v podobnej situácii - vtedy nevyhral v šiestich kolách a s Michalovcami ratoval doma aspoň jeden bod v 89. minúte.

CHÝBAJÚ

Ružomberok: Kotora (zranenie)

Michalovce: Regáli, Turík, L. Tóth, Savvidis (zranenie), Khubutia, Lukič (otázny štart)

 

Zdroj: denník Šport