Rezerva na vlastnej pôde nestačila na Sninu

2014-09-07 12:00:00

Zemplínskemu rivalovi pod umelým osvetlením podľahlo B-mužstvo najtesnejším rozdielom 0:1, hostia skórovali v 20. minúte.

Rezervný celok MFK Zemplín Michalovce neuspel v súboji 7. kola IV. ligy skupiny Východ na domácom ihrisku so Sninou, ktorej podľahol 0:1 (0:1). Zaknihoval tak už šiestu prehru v rade, v tabuľke mu tak patrí až predposledná pätnásta priečka.

Pod reflektormi mali počas celého stretnutia navrch Michalovčania, v úvodnej štvrťhodine hry mal dobrú šancu na skórovanie Kiss, takisto aj Calvo, ktorého bomba opečiatkovala brvno brány Diňu. V 20. minúte sa prakticky prvýkrát dostali hostia pred svätyňu domácich a hneď bol z toho gól. Z pravej strany zahrával trestný kop Pčola a Bednár hlavou otvoril skóre. Hráči MFK Zemplín aj naďalej búšili do Sninčanov, ktorí sa bránili zubami-nechtami. V druhom dejstve hry hlavičkoval do žrde Tubonemi, následne neskóroval v stopercentnej šanci ani Koscelník. Keďže ani do konca zápasu Michalovčania nedokázali nájsť recept na defenzívu hostí, zaknihovali tretiu domácu porážku v tejto sezóne.

MFK Zemplín Michalovce B - MFK Snina 0:1 (0:1)

Gól: 20. Bednár

ŽK: 36. Kortstam, 82. Lechman - 45+. J. Štofík, 72. J. Lukáč, 80. M. Hreha, 83. J. Popovič

Rozhodoval: Alexa - 300 divákov

MFK ZEMPLÍN B: Holienčin - L. Jacko, Kortstam, A. Devečka, Lechman - Kimák - J. Kiss (46. Bellás), Calvo, Sarik, M. Koscelník - Tubonemi

MFK: Pet. Diňa - M. Štofík, J. Lukáč, Dický, M. Pčola - Drančák, Jankaj, Bednár (46. M. Hreha), Hišem - J. Štofík, Čop (78. J. Popovič)

Tréner Tomáš Kozár: "Veľká škoda výsledku, už siedmy zápas sme hrali do plných, opäť sme boli lepším mužstvom, ale chlapcom chýbajú skúsenosti, v rozhodujúcich chvíľach nevedia niečo vymyslieť. Dostali sme sa do šancí, ale nepremenili sme ich. Snahu chlapcom uprieť nemožno, pristúpili k zápasu dobre, no opäť sme inkasovali ako prví. Potom sa hrá ešte ťažšie, súper sa stiahne, tak ako Snina, ktorá bola trikrát pri našej bráne. Chýba nám aj kúsok toho povestného šťastia, ja však verím, že konečne sa to zlomí a tie víťazstvá prídu."

Najbližší program MFK Zemplín:

Nedeľa 14. septembra o 15.30 hod.: Sabinov - Michalovce B (8. kolo)

Nedeľa 21. septembra o 10.30 hod.: Michalovce B - Vysoké Tatry (9. kolo)

Nedeľa 28. septembra o 15.00 hod.: Plavnica - Michalovce B (10. kolo)