Starší dorastenci s prvou výhrou v sezóne

2014-09-03 12:00:00

Prišla na tretí pokus, Michalovčania ju dosiahli v domácom stretnutí proti Ružomberku, ktorý zdolali 2:0.

V stredu popoludní nastúpili starší dorastenci MFK Zemplín Michalovce na domácej pôde na dohrávané stretnutie 4. kola Dôvera I. ligy U19 proti rovesníkom z Ružomberka. Celok z Liptova zdolal na hlavnom ihrisku 2:0 (2:0).

Zemplínčania mali výborný vstup do zápasu a už v 3. minúte sa ujali vedenia, keď z ľavej strany zahrával priamy kop Straka a ľavačkou ho šibalsky zakrútil k bližšej žrdi, pričom čisté svedomie pri góle nemal ani hosťujúci gólman Koleda - 1:0. Domáci boli aktívnejším tímom a v 22. minúte mohol zvýšiť ich vedenie Andrejko, alej jeho strela sa odrazila od jednej žrde do druhej, no lopta v sieti neskončila. Krátko nato však prišiel druhý presný zásah Michaloviec: po pravej strany potiahol akciu Vajs, prihral na päťku Bellásovi, ktorý nemal problém skórovať do prázdnej brány - 2:0. V ďalšom priebehu sa hral bojovný futbal, hostia pohrozili iba jednou nebezpečnou hlavičkou. Domáci mali šancí viac, v prvom polčase ľavačkou z dobrej pozície prestrelil Bellás, po zmene strán obrovskú tutovku striedajúceho Sarika zmaril gólman tímu spod Čebraťa, ktorý končekmi prstov vytlačil jeho strelu na brvno. Viac gólov tak už nepadlo, preto sa MFK Zemplín tešil z dvojgólového víťazstva.


MFK Zemplín Michalovce - MFK Ružomberok 2:0 (2:0)

Góly: 3. J. Straka, 25. Bellás

MFK ZEMPLÍN: Holienčin - J. Vaško (46. Kimák), A. Kuľha, M. Janočko, J. Straka - Ilinjo, Havrila, M. Bednár (68. Sarik) - Vajs, Bellás (46. L. Tóth), J. Andrejko

Zvyšné výsledky 4. kola a aktuálnu tabuľku Dôvera I. ligy U19 nájdete TU.

Najbližšie stretnutie odohrajú Michalovčania v sobotu 6. septembra o 11. hodine na ihrisku bratislavského Slovana.