Rezerva vysoko prehrala v Spišskej Novej Vsi

2014-08-30 12:00:00

Na Spiši inkasovali Zemplínčania poltucet gólov, po necelých dvadsiatich minútach hry prehrávali už 0:4.

Hráči rezervného celku MFK Zemplín Michalovce pokračujú v nepresvedčivých výsledkoch, v sobotu popoludní zaknihovali už piatu prehru za sebou. Tentoraz v Spišskej Novej Vsi, ktorej na jej pôde v súboji 6. kola tretej ligy skupiny Východ podľahli hladko 1:6 (0:4).

Na oficiálnom webe Spišiakov sa objavil nasledovný pozápasový komentár:

V ideálnom futbalovom slnečnom počasí nastúpili domáci na stretnutie proti rezerve Michaloviec s odhodlaním konečne pretrhnúť streleckú smolu a konečne bodovať. Tí, ktorí prišli na Novoveský štadión neskôr, prišli o úvodný gólový raketový štart domáceho mužstva. Už v 1. minúte to skúšal spoza 16-tky Sirko, ale jeho strelu mu Dovba v bráne hostí chytil. O minútu sa domáci konečne po 294. minútach dočkali gólu. Dunajčan vľavo vysunul Augustína, jeho center o centimetre minul Kiššák. Avšak Slejzák loptu dobehol, zacentroval späť do 16-tky hostí presne na Kiššáka a ten pred brankárom hostí nezaváhal a otvoril skóre zápasu - 1:0. O dve minúty domáci udreli znova. Šoltés prehodil presnou prihrávkou hosťujúcu obranu na nohu Kiššáka a ten sám pred Dovbom na dvakrát zvýšil na 2:0. V 14. minúte bol pred 16-tkou hostí faulovaný Sirko. K lopte sa postavil Sirko a jeho utešená strela sa odrazila od brvna do brankára hostí a skončila v sieti - 3:0. Spišiaci hrali s chuťou. Hýrili pohybom a presnými prihrávkami privádzali mladíkov z Michaloviec do zúfalstva. V 20. minúte po centri sprava a chybe brankára hostí sa k lopte dostal úplne voľný Augustín, ktorý nemal problém zasunúť do prázdnej brány - 4:0. Hostia sa len sporadicky dostávali na dostrel domácej brány. V 25. minúte kopal priamy kop kapitán hostí Gamkrelidze, ale jeho strelu Tököly bez problémov zlikvidoval. V 32. minúte Sirko pekne uvolnil Augustina, ale jeho center obrana hostí zrazila na roh. Z rohu Sirko našiel presne hlavu Boroša, jeho hlavička však skončila na pravej tyči bránky hostí. V 45. minúte mali hostia šancu na zníženie nepriaznivého stavu, ale Tököly pádom pod nohy Gromenka mu jeho šancu zmaril.

Druhý polčas opäť začali lepšie domáci a hneď po rozohratí sa ocitol v dobrej pozícii Slejzák. Jeho strela šla ponad bránu hostí. V 52. minúte Šoltés vysunul presnou prihrávkou vľavo Dunajčana a ten svoj samostatný nájazd bezpečne premenil - 5:0. V 58. minúte mali šancu na zníženie aj hostia. Ale opäť pozorný Tököly pádom pod nohy Kissovi zmaril hosťom šancu. V 60. minúte udreli domáci. Sedláček presnou prihrávkou uvoľnil vľavo agilne hrajúceho Dunajčana a ten po kľučke na brankára Dovbu pohodlne skóroval do prázdnej brány - 6:0. V 67. minúte domáci predviedli peknú akciu na jeden dotyk, na konci ktorej bol Kiššák, ale jeho strela len o centimetre minula pravú tyč brány hostí. V 75. minúte pálil pekne z 25 metrov striedajúci Tomaščík - jeho strela šla ponad. O dve minúty chyboval v strede poľa domáci Ruman, lopta sa dostala k voľnému Kissovi a ten strelou do pravého horného rohu znížil nepriaznivý stav pre hostí na 6:1. Hneď po rozohratí zo stredového kruhu mohli domáci odpovedať, ale strela Tomaščíka šla opäť ponad. Domáci búšili do hostí ďalej. V 85. minúte mal gól na dosah Slejzák. Jeho lob však Dovba končekmi prstov vytlačil na brvno. V nadstavenom čase mohol ešte prikrášliť výsledok pre domácich Kiššák, ale jeho strelu zblízka Dovba chytil.

Hostia zanechali na Spiši sympatický dojem. V slušnom stretnutí však na domácich dnes nemali. Spišiaci hrali s chuťou, ich akcie mali myšlienku a hlavne konečne sa prebudili aj gólovo.

FK Spišská Nová Ves - MFK Zemplín Michalovce B 6:1 (4:0)

Góly: 2. a 4. Kiššák, 15. Sirko, 19. P. Augustin, 51. a 59. Dunajčan - 77. J. Kiss

ŽK: 30. T. Šoltés (Spišská Nová Ves)

Rozhodoval: Zvolánek - 250 divákov

FK: Tököly - Baranyi, R. Boroš, Sedláček - Slejzák, Dunajčan, T. Šoltés (53. Ruman), Sirko (63. Tomaščík), P. Augustin (56. Vantroba) - Kiššák, Macala

MFK ZEMPLÍN B: Dovba - Kimák, Gamkrelidze, M. Mindžák, Šimčák - Gromenko, Calvo (83. R. Lukáč), Sarik (46. Karch), J. Kiss (87. D. Sopata), Lechman - Chimaľ

Ostatné výsledky 6. kola a aktuálnu tabuľku III. futbalovej ligy skupiny Východ nájdete TU.

Najbližší program MFK Zemplín:

Nedeľa 7. septembra o 19.30 hod.: Michalovce B - Snina (7. kolo)

Nedeľa 14. septembra o 15.30 hod.: Sabinov - Michalovce B (8. kolo)

Nedeľa 21. septembra o 10.30 hod.: Michalovce B - Vysoké Tatry (9. kolo)