V šlágri kola so Zvolenom bezgólová remíza

2014-08-30 12:00:00

PRIDANÁ FOTOGALÉRIA. Hoci mali michalovskí futbalisti prevahu počas celého duelu, obranný val zvolenského mužstva nedokázali prekonať.

MFK Zemplín Michalovce stratil prvé body na domácom ihrisku v tejto sezóne, keď v šlágri 6. kola DOXXbet ligy iba remizoval s MFK Lokomotíva Zvolen 0:0.

Súboj o prvú priečku tabuľky sa niesol v znamení prevahy Zemplínčanov, ktorí však márne dobíjali obranné hradby Zvolena. Prvý strelecký pokus zápas prišiel v 8. minúte, s Regáliho zakončením po zemi si však gólman Jenčo bez problémov poradil. O desať minút nato sa o slovo prihlásili aj hostia, ktorých mohol poslať do vedenia Menich, ale po centri Rakovana hlavičkoval vo veľkej šanci vedľa brány. Aj keď sa väčšinou hralo na polovici tímu spod Poľany, domáci sa do šancí nedostávali. Po polhodine hry to strelou spoza šestnástky skúšal Bayón, avšak namieril nad. Tlak Michaloviec sa stupňoval v závere úvodného dejstva hry, obliehanie hosťujúceho pokutového územia však gól nepriniesol, zaujala iba strela Morlacchiho z približne 20 metrov, ktorá tiež preletela nad brvnom.


Aj v druhom polčase udávali tempo hry Michalovčania, Lokomotíva sa spoliehala iba na brejkové situácie. Veľkú šancu na skórovanie mal v krátko po hodine hry domáci Regáli, ktorý po priamom kope Rabiňáka a následnou spätnou hlavičkou Galla do "malého vápna" tiesnený obrancom hostí zakončil vedľa brány. V 64. minúte podnikli Zvolenčania rýchly brejk, Pellet potiahol loptu po pravej strane, prihral na hranicu šestnástky voľnému Špilárovi, ktorý prízemnou strelou z prvej zamestnal Rašku. O tri minúty potom sa exmichalovský útočník Špilár opäť snažil zapísať do streleckej listiny, po priamom kope Kamendyho hlavičkoval nad. Hráči MFK Zemplín sa v záverečnej štvrťhodine snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu, ale v koncovke sa im nedarilo. Po centri Bayóna z pravej strany Koscelník hlavou zakončil iba do náručia Jenča. V samom závere ešte pohrozili hostia, ich kapitán Rakovan však vystrelil nepresne.


MFK Zemplín Michalovce - MFK Lokomotíva Zvolen 0:0

ŽK: 66. M. Koscelník - 63. Kamendy, 80. M. Rakovan, 85. Javorina

Rozhodoval: Ježík - 1 412 divákov

MFK ZEMPLÍN: Raška - Perez, Michal Gallo, Podhorin, Rabiňák - Morlacchi - D. Kunca, Turík (63. M. Koscelník), Bayón, M. Regáli (73. Tubonemi) - Streňo

MFK LOKOMOTÍVA: T. Jenčo - Pellet, Menich, Očenáš, Javorina - Kamenec, M. Rakovan, Kamendy, Fuják (89. Mičic) - O. Špilár (90. Schneider), J. Staško

Najbližší program MFK Zemplín:

Nedeľa 7. septembra o 15.30 hod.: Trebišov - Michalovce (7. kolo)

Sobota 13. septembra o 17.30 hod.: Michalovce - Lokomotíva Košice (8. kolo)

Piatok 19. septembra o 19.30 hod.: Moldava nad Bodvou - Michalovce (9. kolo)