Štrba ani voda nevyliali Michalovce z pohára

2014-08-30 12:00:00

Podtatranci v pohári odolávali druholigistovi viac ako polhodinu, napokon mu podľahli rozdielom piatich gólov.

Domáci hráči ani voda nezastavili futbalistov Michaloviec na ceste za postupom do 3. kola Slovenského pohára. V dohrávanom zápase 2. kola Slovnaft Cupu vyhrali Zemplínčania pod Vysokými Tatrami presvedčivo 5:0. Pohárové stretnutie, ktoré sa kvôli nespôsobilej hracej ploche odohralo s dvojtýždňovým oneskorením, malo jasného papierového favorita. Druholigista túto úlohu aj potvrdil, a to napriek tomu, že musel bojovať nielen so svojím súperom, ale aj s premočenou hracou plochou. Základ úspechu položili hostia v závere prvého polčasu, keď po presných zásahoch Erika Streňa z 38. a 44. minúty získali dvojgólové vedenie. V 50. minúte skompletizoval hosťujúci strelec čistý hetrik a o šesť minút neskôr ho pri striedaní odprevadili z ihriska domáci fanúšikovia potleskom.

Štvrtoligista zo Štrby sa síce snažil držať krok s kvalitným súperom, no nestačil na neho rýchlostne ani technicky. Konečný rezultát 0:5 odzrkadľuje dianie na hracej ploche. „Hralo sa na ťažkom teréne. Mrzí ma len, že sme dostali lacné góly v závere prvého polčasu. To nás zlomilo, neboli sme v plnej sile. Nehrali sme v optimálnej zostave, chýbali nám hráči zo základu, Nemčko i Gallovič. Napriek tomu si myslím, že sme odohrali slušný zápas, chlapci zabojovali. Samozrejme, kvalita bola na strane hostí. Tento duel nám mohol pomôcť, pre nás je priorita nedeľňajší majstrovský zápas,“ uviedol tréner ŠK Štrba Milan Sabo. Napriek chladnému, upršanému počasiu bola v Štrbe takmer plná tribúna divákov. „Očakávali sme ešte väčšiu návštevu, ale ľudia prišli aj napriek nepriaznivému počasiu. Určite sme nepomýšľali na postup, chceli sme, aby si hráči vyskúšali hrať aj proti silnejšiemu súperovi. Pre niektorých z nich to bolo po prvýkrát, mali z toho radosť. Je to pre nich poučenie,“ doplnil Milan Sabo.

Hosťujúci tréner František Šturma kvitoval, že jeho zverenci zvládli rolu papierového favorita. „Je pravda, že ihrisko nebolo príliš pekné, ale nedá sa nič robiť. Bolo to rovnaké pre obe strany. Pred začiatkom sme si prešli ihrisko, vedeli sme, kde sa nachádzajú kaluže. Po stranách ich bolo menej, preto sme sa snažili hrať po šírke. Na lepšom teréne by sme hrali viac kombinačne, museli sme tomu prispôsobiť štýl hry. Som rád, že sme vyhrali, bola by to hanba, keby sme nepostúpili ďalej proti súperovi zo štvrtej ligy. Vážim si domácich, pretože hrali veľmi dobre. V prvom polčase bránili, čo mohli, snažili sa nám to znepríjemniť. Pomohli nám dva góly, ktoré sme strelili až v závere prvého polčasu. Nebol to jednoduchý súper. Bolo logické, že za stavu 3:0 už domáci trochu odišli. V zápase sme otočili viac hráčov, splnilo to účel,“ hodnotil český kouč MFK Zemplín Michalovce.

Zdroj: denník Korzár