Štvorgólový uragán v druhom polčase

2014-07-01 12:00:00

MFK Zemplín na úvod prípravy víťazne, príležitosť dostali aj traja novici zo Španielska.

Dvojgólovým víťazstvom na bardejovskej pôde odštartovali futbalisti MFK Zemplín Michalovce blok prípravných stretnutí pred novou druholigovou sezónou. Na hornom Šariši triumfovali žlto-modrí 4:2, hoci do prestávky to s nimi vôbec nevyzeralo ružovo, pretože s Partizánom prehrávali už o dva góly. Po zmene strán však predviedli dokonalý obrat v skóre, o ktorý sa dvomi gólmi postaral Martin Regáli, po jednom presnom zásahu pridali Jozef-Šimon Turik a Miguel Cobo Calvo.

Sklamaný aj potešený

Ako už býva zvykom, väčšina trénerov dáva v úvodných dueloch prípravy príležitosť všetkým hráčom kádra. Výnimkou nebol ani František Šturma, ktorý videl v zápasovej akcii svojich zverencov vôbec prvýkrát. „Boli to dva rozdielne polčasy. Z prvého som bol sklamaný, lebo chlapci neplnili to, čo sme si povedali pred stretnutím v kabíne. V našej hre bolo veľa nepresností. Potešilo ma však, že po zmene strán to striedajúci hráči nezabalili a chválim ich za otočenie výsledku a za štyri góly, ktoré boli veľmi pekné,“ skonštatoval kormidelník Michaloviec F. Šturma. Tomu v premiérovom súboji na lavičke Zemplínčanov neasistoval Adrián Devečka, ktorý je na dovolenke, ale kouč rezervného mužstva Tomáš Kozár.

Duel splnil účel

V drese MFK Zemplín okrem viacerých mladých hráčov z dorastu dostali priestor aj ďalší novici. Okrem Hectora Tubonemiho a Erika Streňa, ktorí trénujú s tímom od začiatku prípravy, aj traja legionári zo Španielska – obrancovia Antonio Call a Blai Pons a ofenzívny stredopoliar Miguel Cobo Calva, ktorý sa dokonca aj zapísal do streleckej listiny. „Prvý prípravný zápas splnil účel. Nešlo nám v ňom veľmi o výsledok, ako o taktickú stránku. Súboj nám ukázal, kde máme slabiny, negatívne i pozitívne veci. Na odstránení chýb budeme pracovať, na verejnosti nebudem rozoberať, čo ma sklamalo, to poviem hráčom v šatni,“ uviedol F. Šturma. V poradí druhý duel prípravy odohrajú Michalovčania zajtra o 17. hodine na domácom ihrisku s Tatranom Prešov. 

Zdroj: denník Korzár