Lazaret v michalovskom mužstve

2016-04-09 12:00:00

Po dlhom mesiaci sa michalovskí futbalisti predstavia na domácej pôde, ich súperom bude tabuľkový sused zo Zlatých Moraviec.

Michalovčanov čaká tretí zápas v sérii s prívlastkom šesťbodový. V predchádzajúcich dvoch dueloch sa predstavili v Senici, kde remizovali so Skalicou (0:0) a v Podbrezovej (0:2). Tentoraz sa predstavia doma, po remíze a prehre by už chceli i víťazstvo. "Súhlasím. Posledným zápasom sme sa dostali pod tlak a tentoraz víťazstvo fakt potrebujeme. Verím, že tomu bude zodpovedať i náš výkon na ihrisku," povedal tréner MFK Zemplín Stanislav Griga.

Ten bude mať čo robiť, aby zložil základnú jedenástku, pretože sa rozrástol zoznam chýbajúcich hráčov. Dlhodobo mimo sú Turík a Regáli. Pre trest bude chýbať Perez a pre chorobu nebude hrať Serečin. Khubutiovi sa zase obnovilo zranenie slabín. Veľkou stratou je absencia tvorcu hry Lukiča. Ten si ešte proti Skalici zlomil malíček na nohe. Ani sám hráč nevie, kedy k tomu došlo, lebo zápas dohral bez problémov. Neskôr mu miesto začalo opúchať. Počas reprezentačnej pauzy odišiel do Nemecka za manželkou, kde mu urobili röntgen, no ten nič neukázal. Po návrate do Michaloviec mu urobili ešte jeden, no znova nič. Až vyšetrenie magnetickou rezonanciou objavilo skrytú zlomeninu. Nohu má zafixovanú tejpovacou páskou tretí týždeň. Lekári mu odporučili úplný pokoj na mesiac. Na budúci týždeň by mal ísť na kontrolu a potom by začal s tréningom. Ešteže sa vrátil do zostavy Stanislav Danko. "Zranenia patria k futbalu, nebudeme teraz nad tým plakať. Verím, že hráči, ktorí dostanú príležitosť, sa jej pevne chytia a budú ju brať ako výzvu."

ViOn nevyhral už osem zápasov v sérii. Naposledy sa tešil z víťazstva 21. novembra doma so Skalicou 3:1. Odvtedy získal iba tri body za tri remízy. "Jasné, že túžime konečne vyhrať. Teraz už len zrealizovať víťazstvo... Určite sa pobijeme o výsledok, hoci v michalovskom prostredí to bude veľmi ťažké," podotkol tréner ViOn-u Libor Fašiang.

MOTÍV ZÁPASU

Šesťbodový zápas. Po víkende si oba tímy môžu za určitých okolností vymeniť miesto v tabuľke. Momentálne majú desiate Zlaté Moravce trojbodový náskok pred predposlednými Michalovcami. ViOn má rozdiel skóre -19, MFK Zemplín -21. Jasná matematika.

CHÝBAJÚ

Michalovce: Regáli, Turík, Lukič, L. Tóth, Serečin, Khubutia (zranenie), Perez (trest)

Zlaté Moravce: Slančík (zranenie)

 

Zdroj: denník Šport