Na posledné minúty sa už budú koncentrovať viac

2014-03-28 12:00:00

MFK Zemplín cestuje zajtra na Gemer, kde pôsobí jeho odchovanec Bréda, ktorý dva zápasy po sebe neinkasoval.

Po dvoch domácich vystúpeniach v rade sa futbalisti MFK Zemplín Michalovce počas najbližšieho víkendu opäť vydajú na cestu k svojmu súperovi. V súboji 24. kola druhej ligy sa predstavia na ihrisku Rimavskej Soboty, ktoré poznajú veľmi dobre, veď s týmto súperom sa pravidelne stretávajú už niekoľko rokov. Povzbudení plným bodovým ziskom z domácej pôdy sa mužstvo od Laborca bude snažiť na Gemeri natiahnuť sériu bez prehry už na šesť duelov.

Stúplo im sebavedomie

Pred druhým jarným súbojom na súperovom štadióne je v michalovskej kabíne dobrá atmosféra. A všetci veria, že taká bude aj po zajtrajšom zápase. „Sme radi, že sme doma nestratili ani bod, to je veľmi dôležité. Zvlášť po poslednom dueli s Dubnicou nám ešte viac stúplo sebavedomie, keďže sme dokázali otočiť stav z 0:1 na 2:1. Psychicky nám to veľmi pomôže,“ povedal ofenzívny stredopoliar MFK Zemplín Georgii Gamkrelidze. Ostatné dve stretnutia vonku mal aktuálne druhý tím pelotónu skvelo rozohrané, ale do víťazného konca ich nedotiahol. V Šamoríne v prvom jarnom zápase prišiel o výhru šesť minút pred koncom, u trnavských juniorov v poslednom jesennom súboji dokonca v poslednej minúte... „Musíme sa oveľa viac sústrediť na závery zápasov, pretože vtedy sa veľakrát rozhoduje o výsledku. Treba sa poriadne na tieto úseky hry koncentrovať.“

Musia hrať agresívne

Kým Zemplínčania hrali naposledy dvakrát doma, Gemerčania pre zmenu vonku. A darilo sa im, keďže na ihriskách favoritov v Senci a Bardejove zaknihovali bezgólové remízy. „Aj to potvrdzuje, že aj po obmene kádra má Rimavská stále svoju silu. Na jej pôde sa vždy ťažko hralo, preto ľahký zápas nečakám. Rozhodovať bude agresivita a premieňanie šancí. Ak každý z nášho tímu podá stopercentný výkon, tak máme šancu na úspešný výsledok,“ tvrdil G. Gamkrelidze, ktorý zajtra nastúpi proti svojmu bývalému chlebodarcovi, keďže v R. Sobote bol v jeseni 2011 krátko na hosťovaní. „Mám v mužstve ešte viacerých kamarátov, medzi ktorými je aj kouč Gergely Geri. Bol veľmi dobrý futbalista a podľa mňa je takým aj trénerom. Určite s ním, aj ostatnými chlapcami prehodím zopár slov.“ V tábore Gemerčanov môžeme nájsť troch hráčov s michalovskou minulosťou. Okrem spomínaného Geriho pôsobia v MŠK aj Peter Nilaš (v zime bol v MFK Zemplín na skúške) i Miloslav Bréda (odchovanec Michaloviec). Práve s posledne menovaným hrával „Gio“ spoločne v žlto-modrom drese a bude pre neho veľkou motiváciou streliť mu gól. „Miloša poznám, je to mladý a kvalitný brankár s dobrou perspektívou, viem, kde sú jeho slabiny. Verím, že ho prekonám, aj ja sa už potrebujem strelecky chytiť,“ usmial sa na záver gruzínsky legionár. 

Zdroj: denník Korzár