Dôležitý bod žlto-modrých zo Záhoria

2016-03-22 12:00:00

Michalovce na senickej pôde remizovali s poslednou Skalicou, urobili ďalší krok k záchrane. V piatok si zmerajú sily s Kisvárdou.

Už tretíkrát v tejto sezóne nastúpili prvoligoví michalovskí futbalisti na senickom štadióne. V dvoch prípadoch tam nastúpili proti Skalici, raz proti Senici. Druhý raz sa im tam podarilo dosiahnuť nerozhodný výsledok. V nesmierne dôležitom súboji remizovali so Skaličanmi 0:0 a udržali si pred týmto súperom v tabuľke päťbodový náskok.

Bez gólových šancí

Duel dvoch nováčikov, pre ktorých to je historicky prvá sezóna v najvyššej súťaži, úrovňou príliš nenadchol. Bojovnosť prevládala nad futbalovým kumštom, mužstvá namiesto kombinácie volili predovšetkým štýl nakopávania lôpt. „Diváci videli medzišestnástkový futbal, ktorého dej sa odohrával väčšinou v strede ihriska. Vyložené gólové šance ani neboli, objavilo sa tam iba zopár náznakov, z ktorých však nezapršalo. Chceli sme hrať odvážne, ale smerom dopredu sme boli málo nebezpeční. Predovšetkým sme sa však zamerali na to, aby sme vzadu udržali nulu, čo sa nám aj podarilo. Skalicu sme nepustili do žiadnej veľkej šance, naša obrana na čele s brankárom Mariánom Kelemenom pracovala výborne, začo ju musím pochváliť. Nula sa vždy počíta a zvlášť v takomto dôležitom zápase,“ povedal michalovský Tomáš Sedlák, ktorý aj v nedeľu nastúpil na svojom tradičnom poste defenzívneho stredopoliara.

Nervozita na kopačkách

Hlavne v druhom polčase boli viac nebezpeční žlto-modrí. Ich najväčšiu šancu spálil útočník Maksim Votinov, ktorý z dobrej pozície hlavičkoval vedľa brány. „Domáci“ Skaličania poriadne Kelemena ani nepreverili. „Čakal som, že na nás vybehnú, ale bolo vidieť, že majú pred nami rešpekt. Boli si vedomí toho, že je to dôležitý zápas. Psychika zohrávala veľkú rolu. Keď sa chceli na nás v tabuľke dotiahnuť, tak museli vyhrať, preto bola na ich kopačkách toľká nervozita,“ pokračoval skúsený 33-ročný futbalista. Bod získaný proti skalickému súperovi má pre zverencov Stanislava Grigu obrovskú hodnotu. Je s ním popradský rodák spokojný, či sa mu málil? „Do každého zápasu ideme s cieľom pokúsiť sa vyhrať, ale vzhľadom k tomu, aký dôležitý bol tento, tak môžem byť s bodom a remízou spokojný. My sme bod získali, Skalica dva stratila,“ uzavrel Tomáš Sedlák. Vo Fortuna lige teraz nasleduje reprezentačná prestávka, ktorá bude trvať dva týždne. V rámci nej odohrajú Zemplínčania na Veľký piatok priateľský medzištátny duel s účastníkom druhej najvyššej maďarskej súťaže Kisvárdou. Čas výkopu je predbežne stanovený na 15. hodinu, hrať by sa malo na hlavnom ihrisku štadióna MFK Zemplín. 

Zdroj: korzar.sk