Miroslav Božok: Bodov sme už postrácali veľa

2013-11-28 12:00:00

Jedného z najskúsenejších hráčov MFK Zemplín Michalovce, stredopoliara M. Božoka, oslovil portál corgonliga.sk.

Vrátil sa domov. Rodák z Michaloviec Miroslav Božok, ktorého si slovenskí futbaloví fanúšikovia pamätajú najmä z pôsobenia v Ružomberku, sa po niekoľkých anabázach v susednom Poľsku vrátil na slovenské ligové trávniky. Od začiatku ročníka pomáha Zemplínu dostať sa medzi corgoňligovú elitu.

Počas sedemročnej anabázy pod Čebraťom nazbieral dvadsaťdeväťročný stredopoliar výrazné skúsenosti. Tento ročník si na ružomberskom trávniku znova zakopal v rámci 3. kola Slovnaft Cupu. „Po dlhom čase som sa vrátil na miesto, kde som niekoľko rokov pôsobil. Až na to, že sme s Michalovcami vypadli na penalty a ja som nepremenil tú rozhodujúcu, boli to príjemné pocity, stáť tam a zaspomínať si na minulosť. Na Liptove som dostal šancu zahrať si ligový futbal, vyhrali sme aj Slovenský pohár, takže zážitkov tu mám až-až,“ vrátil sa Božok myšlienkami k septembrovému duelu a na margo svojho bývalého klubu, kde bol na začiatku aktuálnej sezóny dokonca na skúške, dodal: „Majú teraz vynikajúco poskladané mužstvo a na slovenské pomery naozaj veľmi kvalitných futbalistov. Veľmi dobrú formu má Tomáš Ďubek a takisto Števo Zošák, ktorý je pre mňa jeden z najdôležitejších lídrov tímu, hoci má nevďačnú úlohu v stredovej formácii a musí sa viac venovať defenzívnej robote. Myslím si, že jediným negatívom je množstvo inkasovaných gólov, ale verím, že na tom počas zimnej prestávky popracujú a výsledky sa rýchlo dostavia. Držím im palce!“

Podobnou formou ako corgoňligový Ružomberok disponujú v 2. lige Michalovce. Spoločne s vedúcou Podbrezovou, tretím Bardejovom a štvrtým Prešovom patria medzi najväčších adeptov na postup. „Predovšetkým chceme hrať dobrý futbal a pohybovať sa na špici ligovej tabuľky. Oproti minulej sezóne je vidno kvalitnú prácu Jozefa Bubenka. Musíme ešte trochu zlepšiť ofenzívnu pasáž, ale s trénerom sme mimoriadne zapracovali na obrane. Tá na čele s brankárom Martinom Raškom funguje naozaj veľmi dobre. Každopádne si myslím, že zápasy stoja na celom tíme, nielen na obrane,“ zanalyzoval Božok a preladil na opačnú stranu ihriska, kde so 14 gólmi kraľuje najlepší ligový kanonier – Michal Hamuľak. „Mišo je prekvapením celého ročníka. Jeho presné zásahy nám už neraz dopomohli k bodom, takže mu len držím palce, aby bol zdravý a strieľal góly aj naďalej. Žiaľ, teraz ho trochu brzdia problémy so slabinami, ale hádam sa dá rýchlo do poriadku a vráti sa na trávnik,“ zaželal kolegovi.

Kým Michalovce na vlastnom štadióne dominujú, z deviatich zápasoch na ihriskách súperov už trikrát remizovali a štyrikrát prehrali. „Veľmi nás to mrzí, každý zápas vonku je diametrálne odlišný od toho, čo hráme doma. Nevieme zopakovať rovnako kvalitné výkony. Bodov sme postrácali už veľa a musíme byť bok po boku s Podbrezovou. Teraz máme pred sebou posledný zápas v Trnave. Musíme ho zvládnuť, ak chceme jesennú časť hodnotiť pozitívne. Zatiaľ je to len čiastočná spokojnosť,“ bilancoval Božok, ktorý úspešnosť na domácom ihrisku pripisuje aj fanúšikom, ktorí patria v 2. lige jednoznačne medzi najlepších. „Vždy sa hrá lepšie pred plnými tribúnami, než pred prázdnymi. V Michalovciach máme nádherný štadión, divák si naň rád nájde cestu. Som z vysokých návštev úprimne šťastný a ďakujem všetkým za takú fantastickú podporu, akú nám prejavujú,“ zakončil.

Zdroj: corgonliga.sk