Opäť boli lepším tímom, zase iba remizovali

2013-03-26 12:00:00

MFK Zemplín si aj v druhom jarnom zápase so súperom body podelil. Hrdinom mohol byť debutant Juanpe.

Aj druhý majstrovský duel michalovského druholigistu v jarnej časti sa skončil deľbou bodov. Po nerozhodnom výsledku v Senci (2:2) pred dvoma týždňami remizoval MFK Zemplín aj v sobotňajšom súboji 22. kola na ihrisku Šamorína 0:0. Zverenci trénera Alberta Rusnáka si tak do tabuľky pripísali druhý jarný bod a naďalej im patrí siedma priečka.

Druhopolčasová prevaha

Súboj tabuľkových susedov kvalitou nenadchol a zhruba päť stoviek uzimených divákov sa nemalo veľmi na čo pozerať. Zvlášť v prvom polčase to bol veľmi slabý futbal a divákov zo sedadiel zdvihol iba jediný moment – štipľavá strela domáceho Saviča v 29. minúte, ktorú brankár Jenčo parádnou robinzonádou zneškodnil. „V úvodnom dejstve sme hrali proti vetru, snažili sme sa kombinovať, ale sťažoval nám to náročný terén. Po zmene strán sa to už zlepšilo, domácich sme prevýšili a vôbec do ničoho ich nepustili,“ uviedol Luboš Hruška, český stopér v michalovských službách. Zemplínčania čakali na svoju príležitosť a dvakrát mohli gólovo udrieť. „Najprv sme nevyužili prečíslenie dvoch proti jednému, Hamuľak prihrával do šance Kuncovi, ale domáci obranca sa stihol včas vrátiť. Najväčšiu tutovku však spálil španielsky útočník Juanpe, ktorý si Kuncov center spracoval hruďou, ale jeho strelu z päťky zneškodnil brankár,“ dodal L. Hruška.

Straty ich mrzia

Každý bod získaný na ihrisku súpera mužstvo poteší, ale Michalovčania s dvojbodovým úlovkom zo Senca a Šamorína určite nemôžu byť spokojní, pretože v oboch vystúpeniach totiž mali navrch. „Chceli sme do súťaže vstúpiť lepšie, no nepodarilo sa nám to, čo nás veľmi mrzí. V tých zápasoch nám chýbalo aj trošku šťastia, je však pravda, že nehráme tak ľahko ako v príprave, možno je to preto, že sme pod väčším tlakom,“ skonštatoval pilier defenzívy MFK Zemplín, ktorý predsa len našiel aj jedno pozitívum. „Konečne sme nedostali gól.“ V sobotu nastúpi celok konečne na svoj prvý domáci zápas, v ktorom chce zaknihovať aj prvé jarné víťazstvo. „Hostíme Dubnicu nad Váhom a hneď nato v utorok aj Rimavskú Sobotu, s ktorou budeme dohrávať súboj 21. kola. Musíme získať šesť bodov, aby sme sa v tabuľke konečne posunuli nahor,“ uzavrel L. Hruška. 

Zdroj: denník Korzár