Rezervný celok vyprášil Giraltovce

2013-03-17 12:00:00

V prvom jarnom zápase nastrieľal svojmu súperovi osem gólov, až päť zaznamenal útočník Michal Hamuľak.

Štvrtoligová rezerva MFK Zemplín Michalovce vstúpila do jarnej časti súťaže vo veľkom štýle. V premiérovom majstrovskom meraní síl porazili na vlastnej umelej tráve súpera z Giraltoviec jednoznačne 8:1 (5:0).

B-mužstvo nastúpilo aj s viacerými hráčmi druholigového "áčka" (Bréda, Sedlák, Vernon, Hamuľak, Smrek, Jacko, Danko, Juanpe, Gamkrelidze), ktoré cez víkend žiadny zápas neodohralo. Od úvodných sekúnd sa hralo v jednoznačnej réžii Michalovčanov a už v 5. minúte sa radovali z prvého gólu, keď priamy kop Danka neudržal brankár Štefánik v náručí a lopta mu vypadla za bránkovú čiaru. Hostia odpovedali nepresnou strelou Verčimáka, hneď po ňom vypálil do brankára domáci Sedlák. V 18. minúte po rýchlej akcii skóroval Hamuľak, ktorému prihrával Gamkrelidze - 2:0. Potom sa neujali strely Hamuľaka ani Danka. V 29. minúte zvýšil na rozdiel triedy po presnej krížnej strele Juanpe a o pár minút nato skóroval po Dankovom priamom kope opäť Hamuľak - 4:0. Ten istý hráč aj uzavrel skóre úvodného dejstva, keď sa presadil po centri Kostovčíka.

Po zmene strán hráči MFK Zemplín poľavili a hostia hneď na začiatku niekoľkokrát nepríjemne podkúrili brankárovi Brédovi. V 58. minúte ešte Vaľovský nenamieril presne, ale o pár sekúnd nato po centri z pravej strany skončil volej striedajúceho Čurlíka v michalovskej sieti - 5:1. Po tomto góle domáci opäť zapli na vyššie obrátky a v 61. minúte im päťgólové vedenie vrátil Danko, ktorý zužitkoval prihrávku Juanpeho a z hranice šestnástky trafil po zemi presne k pravej žrdi. O štyri minúty nato Smrek nabil Hamuľakovi a ten sa nemýlil - 7:1. Rovnaký hráč zakrátko nato nevyzrel na skúseného gólmana Štefánika a rovnako pochodil aj Danko. Necelú štvrťhodinu pred koncom však Hamuľak svojim piatym presným zásahom uzavrel skóre duelu na 8:1.

MFK Zemplín Michalovce B - MFK Slovan Giraltovce 8:1 (5:0)

Góly: 18., 38., 45., 65. a 76. M. Hamuľak, 5. a 61. S. Danko, 29. Juanpe – 59. Čurlík

Rozhodoval: Lipták - 200 divákov

MFK ZEMPLÍN B: Bréda - V. Kostovčík, A. Devečka, Vernon, Smrek – Gamkrelidze, T. Sedlák, S. Danko – L. Jacko (55. Pavlov), M. Hamuľak, Juanpe (66. L. Forgáč, 74. M. Devečka)

MFK SLOVAN: P. Štefánik – I. Bednár, Pendrák (46. Vaľovský), Fiľakovský, Šinaľ – Roba, Cauner, Verčimák, Čabala (46. Čurlík) – Pankuch (72. E. Tomko), Vojta

Tabuľka:

Najbližší program MFK Zemplín:

Nedeľa 24. marca o 15.00 hod.: Barca - Michalovce B (18. kolo)

Nedeľa 31. marca o 10.30 hod.: Michalovce B - Vyšné Opátske (19. kolo)

Nedeľa 7. apríla o 15.30 hod.: Veľké Revištia - Michalovce B (20. kolo)