Rezerva v domácej premiére naplno

2012-08-05 12:00:00

Na ihrisku v Topoľanoch porazili Michalovčania košickú Barcu 2:0, keď sa dvakrát presadil Lukáš Jacko.

Štvrtoligové B-mužstvo MFK Zemplín Michalovce dnes zaknihovalo prvé víťazstvo v novom súťažnom ročníku. V premiérovom domácom stretnutí na ihrisku v Topoľanoch zvíťazili nad Barcou 2:0 (0:0).

Prvý strelecký pokus vyslal domáci obranca Popovič, ale nenamieril presne. V 13. minúte mali veľkú príležitosť na skórovanie hostia, po Csakóvom priamom kope sa lopta dostala až ku kapitánovi Šimkovi, ktorého zakončenie však zblokovala domáca obrana na roh. V 22. minúte zahral Csakó ďalší priamy kop a Varhoľák prehlavičkoval bránu. Neskôr odcentroval Jacko, zakončil Regáli, brankár Dedinský vyrazil loptu iba pred seba a Forgáč ju nestihol dopraviť do siete, pretože výborne zasiahli obrancovia. V 41. minúte podnikli Michalovčania rýchly protiútok, ktorý zakončil Regáli, Dedinský už bol prekonaný, ale na bránkovej čiare výborne zasiahol Džogan, ktorý loptu vyhlavičkoval do bezpečia.


Po prestávke Zemplínčania pridali a krátko po hodine hry sa Jacko po vysunutí Ďuďu už-už dostával do zakončenia, ale hosťujúci zadáci upratali loptu na roh. V 65. minúte zahrávali domáci roh, lopta sa dostala až ku voľnému Forgáčovi a ten vypálil iba do brankára. Na druhej strane Ohman hlavičkoval mimo. V 77. minúte sa domáci dočkali prvého gólu, Forgáč uvoľnil Jacka, ktorý sa zoči-voči gólmanovi Barce nemýlil - 1:0. O desať minút prišiel aj druhý, poisťujúci gól, ktorý opäť zaznamenal Jacko, ktorého dlhým výkopom našiel brankár Pillár a mladý stredopoliar s prehľadom zvýšil na 2:0. Záverečné slovo duelu patrilo Ohmanovi, ktorého priamy kop zneškodnil Pillár.

MFK Zemplín Michalovce B - FK Košice-Barca 2:0 (0:0)

Góly: 77. a 87. L. Jacko

ŽK: 90+. M. Popovič - 90+. Ohman

Rozhodoval: Homoľa - 120 divákov

MFK ZEMPLÍN B: P. Pillár - M. Popovič, Dargaj (46. Sochanič), A. Devečka, M. Hreha - D. Kunca (10. M. Regáli, 59. Škultéty), Pavlov, Harvila, L. Forgáč, L. Jacko - Ďuďa

FK: Dedinský - Kražel, Roman Šimko, Džogan, Csakó - Varhoľák, Tököly (71. Zápotocký), Ohman, Pástor - Valkučák (85. Hrubovčák) - Uhrin (75. Kaňuch)

Ostatné výsledky 3. kola IV. futbalovej ligy Východ:

Svit - Vysoké Tatry 1:1, Svidník - Sabinov 0:1, Spišské Podhradie - Veľké Revištia 1:0, Bardejovská Nová Ves - Vyšné Opátske 2:1, Krásna - Snina 0:1, Stará Ľubovňa - Giraltovce 1:1, Stropkov - Haniska 0:3

Tabuľka po 3. kole:

Najbližší program MFK Zemplín:

Nedeľa 12. augusta o 16.30 hod.: Vyšné Opátske - Michalovce B (4. kolo)

Nedeľa 19. augusta o 10.30 hod.: Michalovce B - Veľké Revištia (5. kolo)

Nedeľa 26. augusta o 16.00 hod.: Haniska - Michalovce B (6. kolo)