V šlágri kola jednoznačný triumf MFK Zemplín

2011-09-05 12:00:00

V obmenenej zostave triumfovali michalovskí futbalisti nad Podbrezovou jednoznačne 3:0.

Líder druholigovej súťaže MFK Zemplín v sobotu po štvrtýkrát v tejto sezóne zvíťazil na domácej pôde, keď tentoraz sfúkol nepríjemnú Podbrezovú po výsledku 3:0. Po Rimavskej Sobote si trojgólovú prehru odniesli aj železiari, tentoraz sa gólovo presadili Jakub Hottek, Filip Serečin a Waseem Isaacs.

V obmenenej zostave

Tréner Zemplínčanov Vlastimil Petržela musel pred súbojom s ambicióznym nováčikom oželieť služby viacerých hráčov, chýbali mu Špilár, Fótyik, Hruška, Jakubčo a bratia Le Giangovci. Prvýkrát preto dostal príležitosť skúsený stopér Nohýnek či krajný obranca Ceesay. „Musel som obmeniť zloženie obrannej štvorice, pretože pre štyri žlté karty musel stáť defenzívny záložník Jakubčo. Preto som posunul Krmpotiča do stredu poľa a nastúpil premiérovo Nohýnek, ktorého výkon by som ešte po prvom zápase nerád hodnotil. Krmpotič hral výborne, rovnako ako Kovaľ, toho bolo plné ihrisko. Ceesayho som v závere musel vystriedať, lebo bol už totálne vyčerpaný,“ povedal na margo zmien v zostave oproti poslednému duelu v Petržalke michalovský kormidelník.

Zaslúžená výhra

Na michalovský štadión si opäť našiel cestu rekordný počet divákov, zatiaľ najvyšší v tejto sezóne - 2 430, ktorý bol svedkom kvalitného druholigového futbalu. „V ofenzíve som zvolil variabilnejšie zloženie, snažili sme sa útočiť čo najviac pri stopéroch Podbrezovej, pretože som vedel, že nie sú práve najobratnejší a naši rýchli útočníci by na nich mohli platiť, čo sa aj potvrdilo. Hostia však majú veľmi kvalitné mužstvo, ktoré sme takmer do žiadnych vyložených šancí nepúšťali. Moji zverenci odviedli výborný výkon, začo by som sa im chcel poďakovať,“ dodal na pozápasovej tlačovke Vlastimil Petržela, ktorého tím zostal po výhre nad ŽP Šport aj naďalej na prvom mieste v tabuľke o skóre pred nepríjemným nováčikom z Myjavy.

MFK Zemplín sa najbližšie v sobotu opäť predstaví na vlastnom trávniku, keď o 15.30 hod. privíta posilnený SFM Senec. 

Zdroj: denník Korzár