Starší dorastenci prehrali v B. Bystrici

2011-04-09 12:00:00

Naši starší dorastenci nenadviazali na úspešnú šnúru víťazstiev a v sobotňajšom stretnutí 23. kola v Banskej Bystrici podľahli domácej Dukle 1:2. Viac sa darilo mladším dorastencom, ktorí po stredajšom domácom triumfe nad Podbrezovou (2:0) vyhrali aj v Banskej Bystrici 2:1 po dvoch góloch Štofika. Najbližšie sa naši mládežníci predstavia doma už v piatok, o 11.00 hod. hostia Dunajskú Stredu, súboj mladších sa začína o 13.15 hod.

Tréner Albert Rusnák netajil po prehre v Banskej Bystrici veľké sklamanie, ktoré vyplývalo z predvedenej hry a logicky aj dosiahnutého výsledku. „Som rozčarovaný, pretože proti slabšiemu súperovi sme ešte v jarnej časti nehrali a ani my sme ešte nepodali slabší výkon ako práve dnes. Neviem si to vysvetliť, možno to bolo kvôli päťhodinovej ceste, keďže sme na zápas štartovali z Michaloviec nad ránom, ale rozhodne sme nemali podať taký výkon, aký sme podali,“ netajil hnev Albert Rusnák, ktorému k jeho piatkovým meninám jeho zverenci veru pekný darček nedali.

Súboj na ihrisku v banskobystrickej štvrti Radvaň ovplyvnil silný vietor, v prvom polčase dul do chrbta domácim. „Napriek tomu sme hneď v prvej minúte mali stopercentnú šancu, ale Dulovič svoje sólo nepremenil. O tri minúty Bystrica nakopla loptu do nášho pokutového územia, ktorá s podporou vetra spadla na nohu Žebika a odtiaľ putovala do siete. V 12. minúte išiel sám na bránu Dukly aj Forgáč, ale aj on v koncovke zlyhal. Druhý polčas sa niesol absolútne v našej réžii, napriek tomu sme krátko po prestávke inkasovali aj po druhýkrát. Našťastie o pár minút neskôr striedajúci Jano skorigoval na 2:1, ale napriek tomu sme bránu neustále brániacich domácich zo strednej vzdialenosti neohrozili ani raz... Toto je pre mňa nepochopiteľné, pretože vietor sme mali na svojej strane a futbalovo sme boli takisto lepší,“ doplnil Albert Rusnák.

Tréner našich starších dorastencov už plánuje, že v pondelok urobí v kádri rez. „Nie je možné, aby sa vekovo starší hráči, ktorí v tejto kategórii po sezóne končia, iba viezli. Keďže sa to nestalo prvý raz, musíme prijať také opatrenia, aby sme mali v kádri hráčov, s ktorými možno pracovať a hlavne ešte chcú na sebe pracovať. Múdrejší budeme v pondelok,“ dodal Albert Rusnák.    

Starší dorast

Banská Bystrica - Michalovce 2:1 (1:0)

Góly: 4. Žebik (vlastný), 51. -  62. Jano.

MFK ZEMPLÍN: Hajda - Hutaj, Žebik, Sochanič, Csörgö (53. Kostovčík) - Forgáč, Danko, Kovaľ, Dulovič (46. Jano), Fedor - Špilár.

Mladší dorast

Banská Bystrica - Michalovce 1:2 (1:1)

Góly: 4. Kamenský - 17. a 72. Štofík.

MFK ZEMPLÍN: Kira - Popovič, Śimko, Mano, Škultéty - Mesaroš (74. Horňák), Kiss, Turik, Frantal (62. Petričko) - Kolesár, Štofik.