Zo slovenského Ríma sa vraciame bez bodu

2017-05-13 20:02:57

Prvoligoví michalovskí futbalisti neuspeli v súboji 31. kola našej najvyššej súťaže na trávniku trnavského Spartaka, kde prehrali najtesnejším rozdielom 0:1 po góle v posledných sekundách prvého dejstva hry.

Riedko zaplnené tribúny City arény v Trnave videli v prvom polčase medzišestnástkový futbal. Domáci mali v úvode jednu veľkú šancu, do ktorej sa dostal Godál, ale zblízka zakončil len do Maceja. Aj ďalšia dobrá príležitosť sa zrodila na domácej strane, v 28. minúte vystrelil z otočky Schranz a Macej aj so šťastím loptu zachytil medzi nohami. V záverečných minútach polčasu sa osmelili aj žlto-modrí, ktorí sa v krátkom čase dostali až do troch dobrých streleckých zakončení. Najprv v 35. minúte po rohu Serečina vypálil Grič nad, o tri minúty neskôr po rýchlej kontre a Serečinovej uličke tesne minul bránu Regáli a o chvíľu na to po Žofčákovom centri zachránil pred Kushtom sklzom Godál. V 42. minúte z priameho kopu z 20 metrov Čonka nenamieril medzi tri žrde, ale v poslednej minúte prvého dejstva sa už Spartak radoval, keď po Kadlecovej prihrávke zblízka prekonal Maceja Čonka - 1:0.

Po zmene strán sa Michalovčania viac tlačili do ofenzívy, ale väčšina ich útokov sa končila ďaleko od brány Jakubecha. Mládežnícky reprezentant medzi troma žrďami Spartaka nemal veľa práce, v 55. minúte však musel zasahovať pri strele Serečina k bližšej žrdi, ktorú bez väčších problémov chytil. Krátko na to mali dobrú šancu aj domáci, keď hlavičkoval striedajúci Tambe, ale Macej loptu vyboxoval. Z následného rohu prišiel ďalší domáci hlavičkový pokus, Oravcove zakončenie len o centimetre minulo bránu. Potom sa dlhé minúty znovu hralo medzi šestnástkami, hostia mali častejšie loptu na svojich kopačkách. Až v 81. minúte pohrozili Gričom, ktorého tvrdá strela z približne 25 metrov presvišťala tesne vedľa ľavej žrde. Zemplínčania ani v samom závere nedokázali v útoku nič vymyslieť, a tak s Trnavou prvýkrát v sezóne prehrali.

FC Spartak Trnava - MFK Zemplín Michalovce 1:0 (1:0)

Gól: 45. Čonka

ŽK: 22. Martin Tóth - 8. Šimčák

Rozhodovali: Valášek - Pozor, Lieskovský; 1858 divákov

FC SPARTAK: A. Jakubech - Kadlec, M. Oravec, Godál, Janso - L. Greššák, Martin Tóth - L. Mihálik (46. Tambe), A. Sloboda (62. Košťál), Čonka (83. Čögley) - Schranz

MFK ZEMPLÍN: P. Macej - M. Kolesár, Kavka, Sipľak, Šimčák - Grič - I. Žofčák, Qose (62. Turík), F. Serečin (58. M. Koscelník), M. Regáli (81. Vajs) - Kushta

Hlasy trénerov:

Miroslav Karhan, tréner Trnavy: "Do 10. minúty sme mali dve šance, ktoré sme nevyužili a do 30. minúty sme hrali futbal. V polčase som chcel zmeniť našu hru, preto som na ihrisko poslal Tambeho, ktorý ma však svojim výkonom nepresvedčil. Striedaním sme nášmu výkonu uškodili, Michalovce boli futbalovejšie a mne sa veľmi ťažko dnešný zápas hodnotí."

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Dnes sa hralo prevažne medzi 16-tkami, my sme sa nedostali do zápasu a nehrali sme to, čo sme si predstavovali. Škoda šance Regáliho v prvom polčase, nedali sme gól a z Trnavy odchádzame s prehrou."

Najbližší program MFK Zemplín:

Streda 17. mája o 11.00 hod.: Michalovce - Poprad (prípravný zápas)

Sobota 27. mája o 17.30 hod.: Michalovce - Slovan Bratislava (33. kolo, hrá sa na Pasienkoch)