S Trnavčanmi prvýkrát bez bodu

2017-05-14 10:27:12

Trnavský Spartak stále živí nádej na zisk miestenky do Európskej ligy. "Andeli" to síce nemajú vo vlastných rukách, no ich momentálne zaujíma len to, aby zvládli svoje zápasy. Ten sobotňajší s Michalovcami im vyšiel.

Necelých 2000 divákov nevidelo žiadne okulahodiace futbalové predstavenie. Hostia boli futbalovejší, domáci zasa nebezpečnejší. Michalovčan Regáli v prvom polčase zahodil dobrú šancu a zákonite prišiel trest. Pár sekúnd pred odchodom do kabín skóroval Matúš Čonka. Ako sa neskôr ukázalo, bol to jediný gól stretnutia.

"Nebol to z našej strany zlý zápas, no dostali sme veľmi lacný gól. Navyše, opäť sa potvrdilo, že my strieľame góly len veľmi ťažko. Ak neskórujete, nemôžete pomýšľať na víťazstvo. Škoda," okomentoval kapitán Zemplínčanov Igor Žofčák, ktorého doplnil kormidelník mužstva Anton Šoltis: "Videli sme medzišestnástkový futbal. Nedostali sme sa do hry tak, ako sme si predstavovali, nedarilo sa nám hrať našu hru. Škoda tej šance Regáliho. Neskórovali sme, a tak cestujeme z Trnavy domov bez bodu."

Hrdinom duelu sa stal netradičný strelec Matúš Čonka. Ten v 45. minúte dokonale zužitkoval šikovnú prihrávku do malého vápna od Andreja Kadleca. "Bol to náročný zápas, ako každý jeden. Michalovce ukázali, že vedia hrať futbal. Chvalabohu sme vzadu udržali nulu a máme tri body. Je úplne jedno, kto o tom rozhodol, dôležité je tímové víťazstvo," hovoril skromne košický rodák a na margo svojho presného zásahu ešte dodal: "Pár chvíľ pred tým sa udiala identická situácia, no Greššo (Greššák, pozn.) netrafil loptu. Prišla podobná akcia, Andrej Kadlec mi to výborne posnul na nohu a ja som už nemal čo riešiť."

"Do desiatej minúty sme mali dve šance, ktoré sme nevyužili a do 30. minúty sme hrali futbal. V polčase som chcel zmeniť našu hru, preto som na ihrisko poslal Tambeho, ktorý ma však svojim výkonom nepresvedčil. Striedaním sme nášmu výkonu uškodili, Michalovce boli futbalovejšie a mne sa veľmi ťažko tento zápas hodnotí," povedal na rovinu kormidelník Spartaka Miroslav Karhan.

Víťazstvo nad Michalovcami chutí Trnavčanom o to sladšie, že v aktuálnej sezóne s nimi dvakrát prehrali. A v oboch prípadoch dosť nešťastne. V polovici septembra minulého roka červeno-čierni doma podľahli východniarom 2:3, koncom februára zasa v Poprade 0:2.

"Sme radi za víťazstvo, pretože Michalovce boli jediným mužstvom, ktoré nám v lige zobralo šesť bodov. Navyše, obe stretnutia, či už u nás doma, alebo v Poprade, sme prehrali nešťastne. Tentoraz sme si povedali, že to už musíme zvládnuť a získať tri body. Vyšlo to," neskrýval spokojnosť Čonka.

Na záver v rýchlosti vyrátal, ktoré body môžu "andelom" v končenom zúčtovaní chýbať. "Možno ani nie tak tých šesť stratených bodov s Michalovcami, ako nešťastný domáci zápas so Senicou, v ktorom sme hrali 90 minút na jednu bránku, no nezískali sme ani bod," ukončil 26-ročný ľavý bek.

Zdroj: profutbal.sk